Autor Tema: Tablet na camcu  (Pročitano 23878 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
  • Osp: UMČ
Odg: Tablet na camcu
« Odgovor #15 poslato: 24. Mart. 2014. / 22:06:06 »

Van mreže Vladimir

• NF clan
  • *
« Odgovor #16 poslato: 24. April. 2014. / 12:39:04 »
Gros Inox iz Novog Sada je postao zastupnik ovog čudesnog uredjaja u Srbiji. Deeper je prvi Smart Fishfinder!

Svetska novost u Srbiji. Upoznajte se i Vi sa Deeper-om,aparatom koji menja ribolov. Proizvodnja Fish Finder-a je postepeno napredovala u poslednjih 20 godina,ali su uvek postojali neki nedostatci. Nedostatci su bili u tome što je sam aparat uvek morao biti strogo „vezan” za čamac ili brod i to se do sad još nije menjalo. Po tome se razlikuje Deeper. Jedna istraživačka grupa u Americi je došla do idealnog rešenja. Kad već svakodnevno koristimo mobilne telefone i internet tehniku, iskoristimo to na najbolji mogući način.

Gros Inox d.o.o. (www.grosinox.co.rs)
WEB Shop: http://webshop.grosinox.co.rs/default.aspx
21000 Novi Sad
Partizanskih Baza 4
Tel: 021/400-596
        021/4790-132
        021/4790-133
mail: office@grosinox.co.rs   

zankiki

• Gost
« Odgovor #17 poslato: 07. Maj. 2014. / 16:01:38 »
Sve ovo što je napisano o tabletu stoji. Meni bi lično smetalo da imam jedan uređaj koji ne može na internet bez SIM kartice.
Ili bez neke veze sa telefonom što mi komplikuje stvari. Za sada koristim telefon i garmin mape. Kokpit mi je zatvoren, pa nije toliko izražen problem sa dnevnim svetlom.

Iz toga imam pitanje, za one koji su bolje upućeni od mene. Koja je razlika izmedju tableta i android telefona?
Nedavno sam kupio za relativno male pare android telefon sa lepim velikim ekranom od 5 inča, dobrim procesorom, dosta ram-a... Po meni bi ovakav telefon mogao sve što i tablet, ili grešim?

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #18 poslato: 07. Maj. 2014. / 16:17:53 »
Sve ovo što je napisano o tabletu stoji. Meni bi lično smetalo da imam jedan uređaj koji ne može na internet bez SIM kartice.
Ili bez neke veze sa telefonom što mi komplikuje stvari. Za sada koristim telefon i garmin mape. Kokpit mi je zatvoren, pa nije toliko izražen problem sa dnevnim svetlom.

Iz toga imam pitanje, za one koji su bolje upućeni od mene. Koja je razlika izmedju tableta i android telefona?
Nedavno sam kupio za relativno male pare android telefon sa lepim velikim ekranom od 5 inča, dobrim procesorom, dosta ram-a... Po meni bi ovakav telefon mogao sve što i tablet, ili grešim?

Posto se radi o istom operativnom sistemu i istim programima prakticno su mogucnosti iste. Tablet je u prednosti zbog veceg i po pravilu kvalitetnijeg ekrana i veceg broja prikljucaka (USB). Jos jedna stvar je da postoje tableti (normalno skupi) koji su po procesorskoj snazi i memoriji dosta jaci od telefona.

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #19 poslato: 31. Mart. 2015. / 22:03:52 »
Da malo osvezimo temu. Od vremena kada je pocela ova tema pa do sada stvari su se "malo" promenile!!! To malo znaci ogromno, lap top kompjuteri polako gube pred dolaskom tableta. Mozda vam se ucini da je ovo preterivanje ali pogledajte sledece: Microsoft Surface Pro 3 tablet!!! Zamislite tablet sa svim mogucnostima laptopa i jos puno vise! Reci cu vam da je recimo u mojoj firmi pocelo testiranje ovog uredjaja kao zamena za Laptop kompjutere za prodajne menadzere!

Deatljnije: http://www.microsoft.com/surface/en-us/products/surface-pro-3

Pogledajte test ovog uredjaja kao desktop kompjutera.

Svakako da su cene ovih uredjaja jos uvek velike i neprihvatljive za veliku vecinu korisnika ali kao i za ostale proizvode iz IT sveta ocekuje se brzi pad. Nemojte zaboraviti da je u cenu uredjaja u ovom slucaju uracunata i cena samog Windowsa i MS Offica tako da za poslovne korisnike cena (ukoliko se uporedi sa klasicnim laptop-om + Windows + MS Office) i nije tako strasna.

Kao uredjaj za nautiku (izmedju ostalog) pogodnosti su mu: duzi vek baterije (oko 9 sati), dimenzije i tezina, nadopunjavanje preko eksternih baterija cija je cena drasticno pala (ja sam kupio TP-LINK od 10400mA za 25 EUR link ), koriscenje svih programa za Windowse, koriscenje svih usb uredjaja, ...

Evo i snimka sa nekim od dodatnih uredjaja za njega:

juhgfd

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #20 poslato: 31. Mart. 2015. / 22:31:09 »
Da bi potvrdio moju tvrdnju u vezi novih Win tableta evo ovde imate trenutni izbor sa cenama iz Nemacke: http://www.conrad.de/ce/de/overview/0403044/Windows-Tablets-2-in-1?sort=Price-asc i tu mozete da vidite da cene polako idu dole a da mogucnosti ovih tableta rastu!

Ja sam dobio na koriscenje Samsung Tab S 10,5 sa logitech tastaturom:

Da vam iskreno kazem prvi utisci su mi zaista dobri. Mane koje imam su: relativno mali ekran (za mene) pa su naocari za citanje neophodne, android jos nije stigao Windows aplikacije za profesionalnu upotrebu (Ms Office i MS Outlook) ali iskreno nije ni daleko, fantasticna mogucnost uparivanja telefona (S5) sa ovim tabletom prakticno se sa jednim programom kompletan sadrzaj telefona i njegove mogucnosti prebace na tablet i onda na tabletu imam i telefon i tablet i mogu da radim i sa jednim i sa drugim, ...

Jedva cekam pocetak sezone i da ga testiram na camcu sa svim programima za nautiku!
 juhgfd

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
  • Brod tip: Kabinaš.....sad bez kabine 😂
  • Dužina: 8,5m
  • MMSI: 912790007
« Odgovor #21 poslato: 03. Avgust. 2015. / 22:15:49 »
Nadam se da se da si uspeo da ispitas sve mogucnosti pa ocekujem izvestaj i predloge. Mene najvise zanima navigacija off line ali sa mapama koje prikazuju plovni put i kilometarski polozaj. Ocekujem od tebe da ces resiti taj problem jer si najvise upucen u rad tableta sa Android operativnim sistemom.

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #22 poslato: 04. Avgust. 2015. / 13:26:19 »
Nadam se da se da si uspeo da ispitas sve mogucnosti pa ocekujem izvestaj i predloge. Mene najvise zanima navigacija off line ali sa mapama koje prikazuju plovni put i kilometarski polozaj. Ocekujem od tebe da ces resiti taj problem jer si najvise upucen u rad tableta sa Android operativnim sistemom.

Na zalost do sada ga nisam ni nosio na camac, te sam prvo bio na odmoru a od kada sam dosao su tolike vrucine da me je jednostavno mrzelo da bilo sta probam, cak i mobilni ugasim!

U svakom slucaju ako bilo sta probam obavesticu.
 juhgfd

zankiki

• Gost
« Odgovor #23 poslato: 18. Avgust. 2015. / 11:57:21 »
Ja sam putovao ovog leta dosta, preplovio sam preko 1000km, koristio sam laptop i nroute sa waterways kartama, i open cpn sa kartama sa plovputa. Na laptop sam zakačio spoljni gps reciever od 20e.

Kada budem to mogao da namestim na tabletu, verovatno ću preći na njega.

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #24 poslato: 18. Avgust. 2015. / 13:38:21 »
Ja sam putovao ovog leta dosta, preplovio sam preko 1000km, koristio sam laptop i nroute sa waterways kartama, i open cpn sa kartama sa plovputa. Na laptop sam zakačio spoljni gps reciever od 20e.

Kada budem to mogao da namestim na tabletu, verovatno ću preći na njega.

Ja mislim da to može već sada da se uradi: OpenCPN - http://www.cruisersforum.com/forums/f134/gps-working-with-opencpn-on-androids-103649.html

A sa Win tabletima bi trebalo da sve radi bez problema.

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #25 poslato: 18. Avgust. 2015. / 13:48:18 »
Nisam bas stigao da se mnogo bavim tabletom u nautici ali sam dosta radio i pokusavao da ga sredim da bi ga koristio za poslovnu primenu umesto lap-top racunara.

Zakljucak je da on u potpunosti moze da zameni lap-top, osim u, za sada, jedinoj stvari, za koju ja barem do sada nisam uspeo da nadjem resenje a to je pregled i pretraga starih email-ova. Naima ja imam u svom MS Outlook-u arhivirane email-ove unazad nekoliko godina. Za sada nema nekog jednostavnog i kvalitetnog resenja da te email-ove prebacim na tablet (Android). Na windows tablete kao sto je Surface Pro to je bez problema ali za Android je tesko! Taj problem je zaista veliki za poslovno korišćenje tableta.

Sve ostalo, pa tako i za navigaciju i nautiku, postoji za Android, kao i dodatna oprema koja se prikljucuje na USB port (ili je već ugrađena u tablet) tako da on bez problema radi a za razliku od lap-top racunara moguce je da ga dopunite preko portabl baterija!

juhgfd

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
  • Brod tip: Kabinaš.....sad bez kabine 😂
  • Dužina: 8,5m
  • MMSI: 912790007
« Odgovor #26 poslato: 18. Avgust. 2015. / 21:45:24 »
E vidiš, ja sam uspeo jedino taj problem da rešim ali ništa više iako i mene zanima poslovno korišćenje tableta. Dobro bi mi došao kad idem na teren ali podatke sa lokalnog servera mogu da učitam samo ako imam net i to preko Team Viewer-a pod uslovom da imam neki upaljen komp u kancelariji pa da ostvarim vezu s njim.
Mail imam na google nalogu i ako učitavam preko osnovnog HTML-a imam potpuni pristup gmail-u. Mogu da čitam mailove od prvog (od kreiranja naloga) do poslednjeg. Čak mogu da otvorim i priloge i slike. Inače to može na bilo kom browser-u, mada ja koristim Operu na tabletu (Android). Nisam koristio Outluk express i ne znam da li bi čitao POP3 mailove.

Van mreže petar_kozic

• NF clan
  • *
« Odgovor #27 poslato: 20. Avgust. 2015. / 12:56:18 »
Zortere, nije isto to sto ti imas i sto sceki treba.
Sceka ima arhivirane mail-ove. Svi mailovi koji se arhiviraju vise se ne nalaze na mailboxu ili ti serveru tvog mail-a vec su arhivirani fizicki na tvoh hdd. Zato i ne moze da im se pristupi. To se radi iz razloga ako ti je recimo sluzbeni mailbox ogranicen na recimo 5GB. Kada se napuni moras da radis arhiviranje da bi ispraznio mailbox. Na gmail-u ne moras jer tamo imas 15GB za mailove, ali i tamo ako napunis to moras da ili brises ili skidas na racunar.

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #28 poslato: 20. Avgust. 2015. / 14:25:05 »
Zortere, nije isto to sto ti imas i sto sceki treba.
Sceka ima arhivirane mail-ove. Svi mailovi koji se arhiviraju vise se ne nalaze na mailboxu ili ti serveru tvog mail-a vec su arhivirani fizicki na tvoh hdd. Zato i ne moze da im se pristupi. To se radi iz razloga ako ti je recimo sluzbeni mailbox ogranicen na recimo 5GB. Kada se napuni moras da radis arhiviranje da bi ispraznio mailbox. Na gmail-u ne moras jer tamo imas 15GB za mailove, ali i tamo ako napunis to moras da ili brises ili skidas na racunar.

Upravo to mene muci. Medjutim stao sam sa pisanjem o tom problemu da ne bi otisli u off jer to nema veze sa mogucnoscu upotrebe tableta na camcu koja je zaista velika i pruza mnogo mogucnosti!

Ako nekoga zanima dokle sam stigao u pronalazenju resenja (nasao sam privremeno) moze da mi se obrati na PP.

juhgfd

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #29 poslato: 20. Avgust. 2015. / 14:37:35 »
Evo na primer mogucnost da zaista jeftino dodjete do tableta koji ima sve potrebno (memorije i brzine nikad dosta) da bi bio upotrebljiv i na camcu: http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/584212/AKCIJA-BLICA--Jeftini-gedzet-da-vam-olaksa-dan

Tablet ima i ugradjeni GPS, Bluetooth, WiFi, ..., znaci sve sto vam je potrebno za navigaciju i povezivanje na camcu. Cena od 50 Eur (5,990 Din) je zaista povoljna. To je jeftinije od bilo koje navigacije, freehand telefoniranja, citaca e-knjiga, monitora za filmove, ...

juhgfd

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika