Potom se na samom instaliranom programu isprati step by step registracija koja je besplatna kao i program.
Nakon registracije se na mail dobije MMSI broj, i aktivacioni link. Nakon aktivacije naloga se pokrene program
http://www.marinetraffic.com/ais/rs/default.aspx?level0=100mapa gde se ponovo registrujete i tada prikazuje brodove. Ako cekirate da vam prikazuje ime broda onda ce ga i prikazati, inace prikazuje samo MMSI broj broda. Ako cekirate "moja flot" ONDA PRIKAZUJE SAMO VAS BROD a ostale ne prikazuje.
Moj savet je da ne cekirate "MOJA FLOTA" i tada ce prikazati sve brodove a vas samo ako je ulkljucen GPS. Kada je GPS iskljucen, a ukljucite "moja flota" prikazace zadnju poziciju vaseg broda a ostale brodove nece prikazivati. Ako vam je GPS ukljucen a "moja flota" iskljucena onda ce prikazati sve brodove, pa i vas.
Srecna instalacija i upotreba ovog zanimljivog programa.
P.S.
Imajte u vidu, da morate imati i stalnu konekciju na internet da bi pratili mapu brodova.
Takodje imajte u vidu da se ovako baterija telefona veoma btzo trosi pa morate imati ukljuceno spoljne napajanje, (recimo preko akumulatora).
Ova mapa se moze pokrenuti i na kompjuteru ako imate konekciju na internet, kao i na samom telefonu.