0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.
Prvo, u proslom postu sam se malo pogresno izrazio.Kada sam rekao automobilske motore nisam mislio bukvalno na "automobilske motore" Vec na ugradjivanje motora koji radi u potpuno drugacijem rezimu, na drugom broju obrtaja, od Fabrickog motora.Jedino fabricki motor okrece taj propeler dovoljnim brojem obrtaja i ima snage da taj camac potera tom predvidjenom brzinom.Jako je bitan broj obrtaja propelera.Znaci propeler na nekom broju obrtaja, daje potisak dovoljan za tu brzinu, tog camca. A motor treba da ima snage da okrece taj propeler na toliko obrtaja.E sad ta Znoga na camcu je predvidjena (dimenzionisana) za taj precnik fabrickog propelera.Znaci taj zazor izmedju krila i kavitacione ploce, i udaljenje od dna camca... sve to ima neku ulogu.Mi smo Stvlado komsije u marini samo nikako da se nadjemo u isto vreme, pa da popricamo. :)Ja se sve vrzmam oko tvog camca dok pecam sa pontona pored i zavirujem ali spolja se slabo vidi :)
Slobodno skini ceradu i pogledaj ako te zanima,mada bi bilo bolje da budem tu i poobjasnim ti sta sam i kako radio
Ovde i Vlada može naći rešenje za svoj problem. Po meni propeler sa 4 kraka.