Autor Tema: Da li je moguće?  (Pročitano 1801 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže arsa

• NF clan
  • *
  • Brod tip: salveta
Da li je moguće?
« poslato: 16. Oktobar. 2013. / 21:39:00 »
Jutros sam obišao brod da vidim da li slučajno ne prokišnjava. Sa brodom je sve u redu ali uočih da mi nema pomoćnog motora.

Motor nije odnešen . Na nosaču pomoćnog motora ostale su stege i deo za štelovanje položaja motora. Ostalo je bukvalno otkinuto i kao što sam pretpostavljao završilo u vodi ispod broda.

Žurio sam zbog posla pa nisam imao vremena da se bavim špekulacijama ko je i zašto to uradio ali mi nije jasno zašto bar nije prijavio. Prijavio sam slučaj upravi marine pa ćemo videti šta je bilo.

Radnici marine su pronašli i izvukli iz vode taj otkinuti deo pa ću sutra ako uspem da ugrabim vreme otići da vidim posmrtne ostatke našeg DŽonija.

Rečeno mi je i da nemam pravo na naknadu štete, ali još je rano da se o tome razgovara. Po meni, može se pronaći ko je to, verujem, nenamerno uradio i sa njim onda raspraviti stvar.

Motor koji je polomljen je DŽonsonova četvorka sa 2 cilindra. On nema neku veliku vrednost ali radio je i u jednoj situaciji kada se drvo zaglavilo u elisu, pomogao mi je da brod dovezem do pliće vode i rešim problem.

E sada, u marini kažu da je moguće da se motor sam prelomio i pao u vodu???

Da ima sto kila pa da poverujem. Ovako ne znam kako bi to bilo moguće.  dcfvb

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
Odg: Da li je moguće?
« Odgovor #1 poslato: 16. Oktobar. 2013. / 21:59:08 »
Imaju kamere ali mislim da se na snimku to neće videti. Nisu baš nešto kvalitetne.
Moguće je da je neko u prolazu zakačio motor ali tada je i sebi napravio štetu. Pogledaj ti brodove u marini. Nisu mogli da štetu saniraju tako brzo.
Ali isto tako proveri i sam motor. Možda je stvarno osovina već bila polomljena. Što je malo verovatno.
I da, na ugovoru sa marinom pise da ne odgovaraju za štete nastale na plovilima tako od njih dinara nećeš izvući.

Van mreže arsa

• NF clan
  • *
  • Brod tip: salveta
Odg: Da li je moguće?
« Odgovor #2 poslato: 17. Oktobar. 2013. / 02:30:21 »
Imaju kamere ali mislim da se na snimku to neće videti. Nisu baš nešto kvalitetne.
Moguće je da je neko u prolazu zakačio motor ali tada je i sebi napravio štetu. Pogledaj ti brodove u marini. Nisu mogli da štetu saniraju tako brzo.
Ali isto tako proveri i sam motor. Možda je stvarno osovina već bila polomljena. Što je malo verovatno.
I da, na ugovoru sa marinom pise da ne odgovaraju za štete nastale na plovilima tako od njih dinara nećeš izvući.

Pošto plaćam osiguranje za brod i rezervni motor koji je u plovidbenoj dozvoli, prijaviću slučaj policiji. Neka oni izađu na lice mesta, vide šta je u pitanju i sačine zapisnik pa ću onda znati na čemu sam.

Možda je to način da brže dođem do istine.

Muka je u tome što sam do guše u poslu ovih dana i nemam baš puno vremena da sve ovo ispratim kako treba.

Ipak, moraću sutra do rečne policije pa neka oni izađu na lice mesta. Ne očekujem bog zna šta ali... da pokušam.

Ko zna zašto je to dobro.

Da nije bilo motora možda bi mi napravio veću štetu? Hbm li ga.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika