*
Gospodo Forumasi, dobar dan vam zelim !
Ko nije bio ribar na Dunavu, nikada nece znati sta se zbiva kad neprozirna magla, naglo polegne na veliku reku, kada se na ivici mrznjenja konopac kao mac useca u saku, kada zbog pogresnog ulova od vas dizu ruke i oni koji vas najvise vole. A ko jeste bio ribar na Dunavu, ostavio bi zbog tog zivota kule i gradove, svilu i kadifu. Osoben je to svet, tu kraj nas, koji se brzo zavoli i zauvek pamti.Napisao je : Karlo Kubicek, a ja se sa njim u potpunosti slazem !
I obratio bih vam se gospodo forumasi, ali i vama gospodo koji samo pregledavate zbivanja na forumu, da obratite paznju na moje opisivanje stvarnih dogadjaja koji su se desavali u mom 35-godisnjem zivotu na camcima i druzenju na vodi ! I hocu vam reci da smo mi ljudi sa vode u izumiranju pa cak i ribolov nije vise ono sto je bilo. Pitanje je vec kroz koliko godina ga uopste i nece biti, bar na nacin kojim sam se ja bavio i meni slicni legendarni Alasi Dunava.
Ja ne opisujem dogadjaje da bi se vama svidjali, vec opisujem kako su se u to vreme desavali, a danas po mojim secanjima u kojima mi pravde radi i moja Ljilja mi pomaze da ih verno opisujem. Kroz ceo zivot na vodi, bili smo okruzeni mnogim ljudima i svakako raznim dogadjajima, od kojih o onekim’ ruznim vam nikada necu pisati, jer sam se trudio da ih zaboravim, a bilo ih je ... ljudi smo !
Preporucujem da procitate “Brodski dnevnik sa Seve” i dogodovstine sa nasih 160 dana kampovanja na Zilavoj Adi ! Jer kao prvo sigurno ce vam biti zabavno, jer je i nama koji smo svedoci tih dogadjaja bilo jako zabavno. Dakle neponovljivo ... cini mi se ! Prosle godine sam se nasao sa nekolicinom tada kampera na Zilavoj i svi su se slozili da kampovanje ponovimo, cemu ce svi biti radi !
Citajuci
“Seva – Brodski dnevnik”, posebno Vi mladi nauticari, imate mogucnost da se upoznate sa mnogim lepim i losim trenucima na vodi, i time ce te ih prepoznati, smanjiti rizik i nedozvoliti da se vama dese takvi nemili dogadjaji. I o kulinarstvu u kampu je dosta receno, pa se potrudite da probate tu vrstu hrane, koja se u mnogome razlikuje od “brze hrane” na koju vas sa naglasenim reklamama polako ali sigurno navikavaju !
Preporucujem : procitajte, ali i u ovoj rublici i komentarisite ! Postavljajte pitanja o svemu sta vas interesuje, a vezano je za nautiku, ribolov i kampovanje opisano u “Seva – Brodski dnevnik” ! Dnevnik se nalazi >>ovde<<Pozdrav Moma Stosic