Forum > Život na brodu

Olakšan život na brodu

<< < (4/7) > >>

sceka:
@ Milivoje, izvni na kasnom odgovoru ali priblizne koordinate su 44.759412, 20.345897.

Elem danas sam prvi put tocio benzin na pumpi. Sad ruku na srce prvi pokusaj, tokom prepodneva, je bio bezuspesan ali zato drugi kasno posle podne pun uspeh. Zamislite cak nije bilo ni guzve (tacnije nikoga) na pumpi pre mene.

Prvi put nije uspelo jer su pogresno izmerili nivo u rezervoaru pa nije bilo benzina.

Sad ce neko reci da bas preterujem i da treba da budem zadovoljan da bar imamo pumpu ali ja moram da dam neke primedbe a u cilju da zaista se stvar poboljsa a i primedbe su lako otklonjive.

Prva primedba je da bi neko trebalo da momke na pumpi kratko obuci da pomognu oko pristajanja (to i rade) ali i oko odlaska sa pumpe tj. da znaju kako da odgurnu camac jer za vece camce je izlazak malo nezgodan.

Druga primedba je da bi trebalo da imaju makar 2 konopca od barem 5m vec vezana tako da mi koji tocimo, mozemo se za njih vezati ili makar pridrzati a ne da moramo da koristimo nase konopce jer to bezpotrebno produzava celu operaciju!

I pohvala: momak koji je radio je bio zaista ljubazan i prijatan ali ne bas vest u prijemu i otpremi camaca.

Bice bolje!  hgbvc

broker975fx:
A cija je pumpa,ko zna tip mozda do sada radio na klasicnoj pa tako I brodove tretira,ko jos prihvata automobile na pumpi. Inace I dosada je dizel mogao da se toci na dusanu ispod centrale,doduse vece kolicine

sceka:
Pumpa je SLAP, i to klasična automobilska pumpa (bez duzih creva nego standardna na samouvlacenje). Jos jedna mana je dosta visok ponton pa se momak dosta muci sa tocenjem u rezervoare ciji je otvor nisko postavljen (kao kod mog čamca).

milivoj:
@sceka
hvala na GPS koordinatama, mada i dalje mislim da bi bilo dobro postaviti i Google map sa ucrtanom pozicijom pumpe, za sve one nautičare koji još nemaju GPS. A da budem iskren, lakše se orijentisati i odrediti poziciju pumpe za sve nas koji nismo iz Bg.
A što se tiče snalaženja oko točenja, ni momci sa pumpe, a ni nautičari nisu navikli na ovakav način točenja goriva. Vremenom će se obe strane priviknuti, bitno je da je Bg konačno dobio pumpu na vodi. Nažalost mi u NS i okolini za sada samo sanjamo o tome. No, ne treba gubiti nadu, biće jednog dana.  kijuhzgtf

Dule:
Prosto je, samo se u Google Earth-u prekopiraju koordinate koje su date. I pritisne na dugme pretraži.
Evo fotke.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju