|
Forum > Život na brodu
Kućni frižider na brodu
<< < (17/46) > >>
zorter:
Moze rfcdvb Vezes paralelno i vodis racuna da regulator "pokriva" oba panela.
mesechar:
jedan veoma zanimljiv podatak koji sam pronasao o australiskom proizvodjacu frizidera WAECO.Dakle gde je razlika izmedju pravog brodskog frizidera i kucnog ..Posebno nove generacije WAeco frizidera imaju veoma naprednu elektroniku koja prati spoljnu tempereaturu i odredjuje broj obrtaja kompresora tako da kompresor lagano krene i dostigne tek 2500 obrtaja u minuti. tek ako se u dogledno vreme ne dostigne zeljena temperatura ili ako je zadata temperatura niza od minus 12 celzijusa tada se automatski ukljucuje takozvano turbo hladjenje .Ova funkcija podize broj obrtaja motora i povecava njegovu rashladnu moc. Pored ove napredne funkcije Waeco frizideri imaju tri stepena zastite akomulatora tj nikad nece doci do dubokog praznjenja akomulatora .Frizider dakle radi dok napon akomulatora ne padne do odredjenog nivoa kada do toga dodje frizider sam staje i automatski se pokrece kad napon ponovo predje u sigurnu voltazu. Znaci mozete izabrati da kompresor stane sa radom na 10.4v kod LOW zastite 11.4 MED zastite ili 12 kod high zastite ..ovo je posebno vazno ako imate samo jedan akomulator pa valja startovati motor Sam proizvodjac tvrdi da je ovakvom uredjaju dovoljan fotonaponski panel snage 60w da bi ga napajao!!!
Tabela potrosnje: Na 20celzijusa spoljne tempereature potrosnje 0.68A na 32 celzijusa spoljne temperature 0.83A prosecno vreme rada je 18 % na spoljnoj temperaturi 20c prosecno vreme rada na 32c na spoljnoj temperaturi 32c sva merenja su obavljena pri temperaturi od 5C unutar hladnjaka.
inace clanak sam nasao u casopisu burza nautike iz jula 2012 godine
Ljuba:
Waeco je zakon ali košta sve pare.
zankiki:
Nešto mi je tu čudno, redovan frižider "vuče" oko 5A, a ovi manje od 1?
zankiki:
Malo sam potražio waeco u austriji koja nam je najbliža, evo recimo ovaj model:
http://www.dometic.at/product/dometic-rm-8400/
Piše da je potrošnja 2 KW na dan na 12V, što mu dodje 166 Ah na dan, a to mi je posle svih proračuna malo puno ili negde grešim?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
|