Forum > Život na brodu

Kućni frižider na brodu

<< < (16/46) > >>

mesechar:
ma ljudi to je mrtva trka novo prema novo je odnos 300e za inverter sa novim friziderom naspram novog kompresorskogkoji je oko sedamsto e..pa ko voli nek izvoli volti nako ili ovako ja imam na brodu i jedno i drugo i podjednako zadovoljan ..za 400 razlike je dvesta ampera solara i dvesta ampera akomulatora ..o polovnom i prepravkama ne sudim kad uspe bude bass jeftino ako ne uspe bacis pare..i definitivno nema polovnih kompresora na tone ..treba platiti i da ti neko proveri elektroniku ma sto ku...ca

zankiki:
Slažem se da ne treba kupovati novi kompresorski na 12V (ako baš nismo pri višku para) jer je preskupo.

Ove druge dve kombinacije su tu negde po ceni...

Neispravan frižider + kompresor na 12V malo više zajebancije oko ugradnje, ali posle manja potrošnja struje
Inverter + klasičan frižider veća potrošnja struje, ali inverter koristimo i za druge stvari + veći izbor frižidera (možemo naći baš kakav nam treba)

Ni sam ne znam šta bih pre... Malo sam bliži prvoj opciji.

Mada, najbliži sam da ne diram ništa, imam 2 frižidera koja lepo rade, a sa obzirom da sam prošle godine potrošio oko 700e za gorivo, najpametnije mi je da te pare opet ostavim za gorivo i da puno plovim umesto da radim na brodu!  jhgf

mesechar:
Sta ti onda i meracis.. Teraj to sto imas igumane i uzivaj

zankiki:
A jebi*a, znaš i sam... zima, višak vremena... Još 10-ak nedelja i kreće lepše vreme!  jhgf
Nego uđem u ovaj i onaj brod i stvarno kompresorski to hladi malo bolje... Ubaciš pivo i za sat vremena led ledeni... Ovi plinski na amonijak su ono... Dovoljni da se hrana ne pokvari, što je i više nego dovoljno, ali, kao što rekoh, zima i višak vremena, a neke bitnije stvari na brodu sam sredio pa me svrbe ove sitnije stvari  bghgy789

zankiki:
Kad se stavljaju solarne ploče, da li se može staviti jedna od 50 i jedna od 100? Ne vidim prepreku tome?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju