Forum > Život na brodu

Kućni frižider na brodu

<< < (14/46) > >>

Dule:
Bolja opcija a može da uradi bilo koji majstor koji popravlja klime i frižidere. Plus što kompresor staviš van kabine pa je dodatno ne greje.

Verovatno znate ali da napomenem. Svi frižideri se prave u više klasa. Imaju oznake na nalepnicama. N. ST ili T. Normal (umereni pojas), subtropski i tropski. Oznaka ukazuje za koje opsege temperatura su namenjeni. Recimo, ovi sa oznakom T su namenjeni za temperature od 18 do 45 (čini mi se mada nisam baš siguran oko brojki). I tu najbolje rade. Ako stavite onaj sa oznakom N a u kabini je preko 30 stepeni trošiće mnogo više struje i radiće duže nego onaj sa oznakom T da postigne odredjenu temperaturu. Ako je ikada i postigne. A i vek eksploatacije će biti duži.
Ako se odlučiš za kupovinu kompresora obavezno se raspitaj i za koji temperaturni opseg je namenjen.

Ljuba:
Izgleda da ovaj  što je mesechar okačio zadovoljava naše potrebe.

U KF Segedin košta isto kao i ovde.

Dule:
Da odgovara. Do 43 stepena je ok. A i cena je ok.

zankiki:
Samo što je mesečar rekao da je to komplet elektronika, isparivač, kompresor itd, a ja ovde vidim samo kompresor ili negde grešim?

budens72:
Samo mi nikako nije jasno zašto je kompresor za frižider na 12V tri do pet puta skuplji od kompresora na 220V ???

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju