|
Forum > Život na brodu
Kućni frižider na brodu
<< < (5/46) > >>
zorter:
Probao vise puta i nista mi nije nedostajalo. Cak ni hleb, jer vrlo brzo napravim sveze, vruce tortilje. Naravno bez rerne, na tiganju. Vazno je da uvek imam brasna na brodu. Rerna mi ne treba. bghgy789 Meni treba frizider, ali jos nemam dovoljno panela i akumulatora. Polako, bice i to.
zankiki:
Pa stavi plinski. Ja imam 2 komada i zadovoljni smo. Ne hladi baš kao kompresorski kad je napolju 40, ali hrana bude hladna. Taj sa hranom ne otvaramo često, par puta na dan, dok onaj drugi služi za pivo i lubenice bghgy789
Naravno zagledam i kompresorske, ali kad ga bude stavljao staviću pravu stvar. Zagledao sam kompresorske sa kvalitetnim (dunfos ili tako nešto) kompresorom na 12V (pa ne treba ni inverter), ali su im cene nažalost oko 600-700e pa se za sada ne zalećem previše u tom pravcu.
zorter:
Razmisljao sam o plinskom ali mi ne odgovara sto mnogo greje a moja kabina nije nesto prostrana pa bi leti mnogo podiglo temperaturu u kabini. A da ti pravo kazem nekako su mi skupi za ono kako izgledaju. Nisam nasao nista ozbiljno. Uglavnom mnogo zardjali i izlupani. Gledao sam i kucne amonijacne pa da izvadim grejac i ubacim plamenik ali odvod gasova i toplote ne mogu da izvedem da to lici na nesto dobro. Najpre cu potraziti one rashladne vitrine sto ima u hotelima. Nisu veliki, kompresorski su, motor je oko 60W a dobro hlade. Doduse, nemaju komoru za zaledjavanje ali meni u sustini ona i ne treba.
zankiki:
Meni je 60W previše potrošnje da bi radio danima samo sa solarnim pločama. A što se toplote tiče odvede se sa auspuha crevom kroz trup broda.
zorter:
Kiki, sa 100 W panelom i 100 Ah akumulatora frizider moze nesmetano da radi 24 sata. Naravno, ako su veci akumulatori to onda moze podneti i dva, tri dana oblacna, bez sunca. Plinski (amonijacni) ipak trose puno plina (jedna boca max nedelju dana), tako da ipak preferiram solare i akumulatore. Ali, ajde da ne off-ujemo ovu temu. O friziderima vec postoji tema pa cemo tamo nastaviti razgovor o mogucnoscu frizidera na manjem kabinasu koji su najcesci na nasim vodama.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
|