|
Forum > Život na brodu
Kućni frižider na brodu
<< < (34/46) > >>
zankiki:
Jedino što sam siguran je da ovaj bd35f dovoljno jak. Stavlja se na frižidere do 150+50 litara (150 frižidera i 50 litara leda). Po defaultu se vrti na 2000 obrtaja, a podržano je i 2500, 3000, 3500...
Ovaj moj majstor se bez ikakvog ustezanja prihvatio da to odradi. Čak mi je rekao da su često i na klimama i na frižiderima koji su r600 ugrađivali kompresore r134 i da to radi bez ikakvog problema. Bitno je da se stavi isti freon koji traži kompresor. Nosim večeras ovo do njega, i da proveri da li je kompresor ispravan, pa ako jeste krećemo u akciju.
Obrnuta varijanta da se stavi kompresor r600 na sistem koji je predviđen za r134 je problematična jer je sistem predviđen za manji pritisak, pa se dešava da negde procuri.
Ljuba:
--- Citat: zoki novus 20. Januar. 2016. / 23:01:39 ---Sklon sam da se slozim sa ovim prvim majstorom pod uslovom da govori cinjenice.
--- Kraj citata ---
Nažalost, do činjenica nismo stigli.
--- Citat: mesechar 20. Januar. 2016. / 23:08:23 ---..sve ovo nije tesko ako imate dobrog drugara frigomaticara koji je spreman da odvoji popodne na avanturu i da jos jedno tri cetri dana prati temperaturu i sekvenciju iskljucenja i ukljucenja frizidera :)
--- Kraj citata ---
U zlo doba setih se firme Polar klima mada nisam mislio da treba ići toliko daleko u smislu stručne pomoći, inače su mi tu u komšiluku, zastupnik za Waeco i kod njih sam pred NG servisirao onaj mali 12/220/gas frižider, eno ga sad skoro pa ledi.
Odem tamo i dobijem sledeći odgovor: mogu to da izvedu ali obratiti pažnju kakav frižider se nabavlja za prepravku u smislu koji kompresor ga je već terao. Uglavnom budu karakteristike koje ima BD50F (jači zbog većeg isparivača itd.) ali ako je već bio neki sa karakteristikama BD35F onda nema problem. Poželjan je ispravan frižider (što potvrđuje tvoju tezu u smislu stanja isparivača i ostalog) a termostat ne pravi nikakav problem, može da ostane isti od tog fr. koji se prerađuje. Dakle ne treba tu "dobar drugar" nego "plati pa klati" cvbgfd
Koga interesuju Danfoss karakteristike ima i ovde. ftp://software.danfoss.com/RA/Serbia/Catalogue/CompressorsChap.pdf
Drugo pitanje koje sam postavio bilo je da li mogu da mi pomere celu tu konzolu (na njoj su kompresor i isparivač, temostat opet nema veze, tu se produžavaju samo žice za struju) za pola metra, zbog prostora gde bih ga možda uglavio ako ostanem pri njemu, pa da konzolu gurnem na provetravajuće mesto. Naravno da može, produžava se ona cevka od kompresora za tih pola metra koliko treba (a inače može do metar, to znam od ranije).
zankiki:
Ovaj link sa karakteristikama ne radi?
Ljuba:
Čudno, jutros je radio. Kako god, imam skinuto...evo ga ovde
Dule:
Postavio sam ga u biblioteku. Tako će biti dostupan svima. Ko ima neka uputstva ili tekstove u elektronskoj formi a želi da ih podeli sa ostalima slobono može da koristi biblioteku. To je prostor namenjen baš tome. Svaki član može da ga koristi.
http://www.nautickiforum.rs/Forum/index.php?action=downloads
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
|