Autor Tema: 10. Karneval brodova  (Pročitano 12359 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
10. Karneval brodova
« poslato: 28. Jun. 2013. / 11:45:41 »
Ovogodišnji 10. jubilarni Beogradski karneval brodova biće održan 6. jula u akvatoriju reke Save, od Brankovog mosta do Ušća, i na platou ispred Međunarodnog pristaništa “Luka Beograd”.
Obeležavajući deceniju postojanja, 10. Beogradski karneval brodova će ove godine biti deo Međunarodne manifestacije “Danube Blue Week”, u okviru koje će gradovi i zemlje povezane Dunavom razmeniti kulturne, privredne, sportske i turističke vrednosti i potencijale.
– Slogan “Svi na Dunav, svi na Savu / Čisto i bistro!” dovoljno govori sam za sebe, pozivajući sve Beograđane i njegove goste da siđu na reke i tako podignu raspoloženje već na početku letnje sezone. Biće oko 1.500 učesnika i na kopnu i na vodi, a jubilarni karneval brodova obeležiće tradicionalna parada okićenih plovila, džet-ski akrobacije na vodi, jedriličarski klubovi, zabavni program izvođača na obali, Policijski orkestar, muzički koncerti i karnevalski vatromet. Povorka karnevalskih brodova krenuće od restorana “Vodenica” i Jahting kluba “Kej” u 19.00, a tom prilikom isploviće plovila Ministarstva odbrane – Rečna flotila u Beogradu, Rečne policije, Vatrogasne službe, plovila JVP “Beogradvode”, RIB čamci, brodovi iz beogradskih marina Save i Dunava i turistički brodovi.

Koliko je meni poznato iz svake marine su pozvali po 4 broda. Prvi put i mi se pridruzujemo. Ako neko zeli ... imamo 3 mesta.

Dobrodosli su saveti za dekoraciju.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
Odg: 10. Karneval brodova
« Odgovor #1 poslato: 28. Jun. 2013. / 16:45:49 »
Organizovano je, sto se Ade Ciganlije tice, da ide 12 brodova.
Marina Ada 4
Marina Nauticar 4
Marina Partizan 4
Kolona ce se oformiti u rukavcu u 17 h i krenuti prema uscu.
Oko 20 h ce svi pristati na obelezena mesta kako bi pratili program i ucestvovali u njemu. I u zakusti, takodje.

Mislim da ce sve marine imati svoje predstavnike, po 4 broda. Predvidja se ucesce 120 brodova.

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
  • Osp: UMČ
« Odgovor #2 poslato: 28. Jun. 2013. / 23:49:06 »
Kako nisam siguran da li cu moci da dodjem a nisam se ni raspitivao u mojoj marini da li neko ide, jel moguce negde se prisljamciti i gledati dogadjaj (sa reke naravno)?

Van mreže arsa

• NF clan
  • *
  • Brod tip: salveta
« Odgovor #3 poslato: 29. Jun. 2013. / 03:57:41 »
Ja sam učestvovao prošle godine i nije mi se svidela organizacija samog defilea.

Najveću pometnju su pravili sami organizatori koji su brzim čamcima zujali na sve strane, sekli kolonu bez razloga a dozvoljavali da se u povorku ubacuju brodovi suprotno dogovorenom redosledu..

Posebno mi se nije svidelo tolerisanje pijanih posada koje su u više navrata pretile da izazovu incidente, sudare sa drugim plovilima i sl.

Takođe mi se nije svidelo to što organizatori, praktično otaljavaju posao vezan za plovila. Ništa od obećanog posadama nisu ispunili.

Obećali su brojeve za plovila kako bi se lakše formirala kolona, majce i druga obeležja kao uspomenu posadama na učešće u manifestaciji. Ništa nisu ispunili.

Mislim da to nije korektno. Posebno kad se ima u vidu da su nautičari sami plaćali gorivo za plovila.

Razumem donekle, da gorivo nije moglo da se plati, ali kad se pogledaju cifre za estradne umetnike, ozvučenje i druge drangulije koje su date za organizaciju "vašara" na obali, onda mi nikako nije jasan taj vid štednje na nautičarima koji zapravo nose manifestaciju.

Ove godine, bez mene.  zhgfvcdxs

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #4 poslato: 29. Jun. 2013. / 11:18:18 »
Ocekivati da neko finansira gorivo je nerealno. Gde se potrose pare .... ok, to malo bode oci ali uvek je tako. Oni zele da naprave manifestaciju gde su brodovi samo mali deo programa a da nosi naziv "karneval brodova" . Verovatno im ponestalo inspiracije. Ja idem da ispunim cef omladini, sta cu. A i reklamiracu forum usput. To je neka vodilja.
Karneval brodova ce postati karneval brodova u pravom smislu kad bude ucestvovalo 500 plovila. Ako mi nesto bude smetalo nikakav problem nije iskljuciti se iz kolone i otici na neko drugo mesto.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #5 poslato: 29. Jun. 2013. / 17:39:18 »
Kako nisam siguran da li cu moci da dodjem a nisam se ni raspitivao u mojoj marini da li neko ide, jel moguce negde se prisljamciti i gledati dogadjaj (sa reke naravno)?
Mi smo se uvek sidrili na uscu i odatle gledali vatromet koji Ivona obozava.
I niko nas nije dirao.
Mnogi pre zabrane plovidbe nadju mesto uz neki splav, vezu se.

Van mreže arsa

• NF clan
  • *
  • Brod tip: salveta
« Odgovor #6 poslato: 30. Jun. 2013. / 08:07:01 »
Za mene kao učesnika manifestacije glavna vodilja bila je lepa zabava naše posade i upoznavanje i druženje sa ostalim učesnicima manifestacije.

Lepa je zamisao da se ljudima pruži prilika da se tokom manifestacije dobro zabave, nasmeju, dobiju poneko reklamno piće i jednostavno, omogući da, bar tada, ne razmišljaju o problemima koji ih pritiskaju.

Smeh je stvarno lekovit.

Ipak za takvu manifestaciju potrebna je dobra organizacija i reklama. A kod nas se sve svede na improvizaciju po principu "lako ćemo".

Dule je potpuno u pravu što se tiče učešća u manifestaciji. Kada vidite da to više nije to što treba da bude, jednostavno se posle prvog ili drugog kruga povučete iznad, recimo, mosta na Adi. Uđete u plovni put koji je zbog karnevala zatvoren i polako pustite brod da pluta dok se brčkate oko njega. Prava uživancija.

U svakom slučaju, nadam se da ćemo taj dan, svakako provesti na vodi.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #7 poslato: 30. Jun. 2013. / 08:31:02 »
Po meni bi super bilo da svaki ucesnik ukrca koliko god moze publike i da oni provedu par sati na brodu. To bi bilo pravo upoznavanje ljudi sa rekom. Ovako svi dodju na besplatan koncert i to je to.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #8 poslato: 06. Jul. 2013. / 12:57:23 »
Od 17h ce se preko web kamere videti deo karnevala jer ucestvujemo i mi. Obici cemo prvi krug.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #9 poslato: 07. Jul. 2013. / 12:28:53 »
Arsa je sto posto bio u pravu.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
I bi karneval....
« Odgovor #10 poslato: 11. Jul. 2013. / 12:58:06 »
Okitili smo brod. Doduse bez balona koje smo trebali da dobijemo od organizatora kako je i bilo receno. Posada se komletirala... kapetan, gusar, brodska maca...

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #11 poslato: 11. Jul. 2013. / 13:02:47 »
U dogovoreno vreme smo bili na dogovorenom mestu. I tu je trebalo da se skupe svi sa Ade. Tri marine. I da krenemo u 19.30
Mi smo trebali da, grupi, budemo veza sa organizatorom. Na 88 kanalu kako je dogovoreno dan ranije na sastanku. Nije mi jasno zasto su tri broda sa nase marine krenula cim smo mi uplovili u rukavac. Sat pre vremena. Ali krenuli smo za njima bez obecanih balona koje su trebali da nam daju.  tfrdx

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #12 poslato: 11. Jul. 2013. / 13:11:47 »
Ploveci za njima stigosmo do zeleznickog mosta gde nas je policija zaustavila... plutanje sat vremena u mestu, bezuspesni pokusaji da se uspostavi veza sa organizatorom preko 88 kanala...
E da. Pero druze, 88 kanal je taj dan bio rezervisan za organizaciju regate ali nismo od tebe mogli da dobije ni minut slobodnog vremena na tom kanalu. Ne radi se tako pa makar to bilo i od  opsteg interesa da se strancima pokaze sva lepota karnevala. Umesto organizatorovih instrukcija slusali smo diskusiju Pere i Nina.
Dok nam nije dosadilo pa smo napustili i karneval i prostor.
Lepo smo otisli do Baricke ade, malo razgledali a deca su uzivala u kupanju. Mnogo bolje nego da smo ostali da plutamo jos sat sve radi jednog kruga.
Ocigledno da organizator jos nije shvatio da su na karnevalu brodova najvazniji sami brodovi a ne pevacke grupe koje uveseljavaju publiku.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #13 poslato: 11. Jul. 2013. / 13:14:20 »
Da ne zaboravim - ucestvovala je i Jugoslovenska ratna mornarica kao i pripadnici kopnene vojske Jugoslavije

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
« Odgovor #14 poslato: 11. Jul. 2013. / 13:21:30 »
Nismo culi ko je pobednik i ko su nagradjeni kao ni sta je bila nagrada. Stanicu sam prebacio na 16 jer tako treba kada ne ucestvujes na karnevalu. A ne da smetas ljudima. 88 vise necu ni slusati. Kasno sam shvatio da je to privatni kanal. Izvini Pero, ali stvarno sam se naljutio. I nisam hteo nista da kazem preko stanice. Bilo mi glupo da te tamo prozovem. Ovde smo nekako nasi pa mogu da ukazem na greske.

Pobednicima cestitam od srca. I na pobedi i na strpljenju.
Ni ja vise necu da se prijavljujem dok pravila ne budu jasna a organizator ne nauci kako se dogovoreno sprovodi.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika