Dule, ako se secas, jos u povoju ML smo pricali o tome ali ovo kormilo smo spominjali kao idealno resenje kad motor nema kopcu pa je sa istim smerom propelera na ovaj nacin lako menjati smer (voznja krmom/pramcem). Imao sam ideju to raditi ako bih ugradio neki motor bez mogucnosti promene smera. Nije mi problem upravljivost vec mi motor pomalo skace (ima lifta u osovini nosaca) pri promeni smera a to mi se ne svidja. Sad kad sam resio promenu brzine sajlama i to dobro radi, zbog lufta resavam da ucvrstim motor a da upravljanje preuzme list kormila koji bih montirao iza motora. Jos uvek su to razmatranja raznih mogucnosti i zelja za eksperimentisanjem, ali ako ni to ne bude drasticno bolje od upravljanja samim motorom mozda resim da sredim luft u nosacu i ostavim klasicno upravljanje motorom.
Naravno, ako se odlucim za list kormila, automatski cu i propeler zastiti cevnim omotacem sto bi dalo bolji efekat kretanja vode ispred i iza propelera, pa se nadam da ce i kormilo na taj nacin imati bolji efekat nego da ga samo postavim iza motora.