|
Forum > Brodska kuhinja
SARDINA OD KAUGLERA-BELKE
(1/1)
sale.m 79:
Ociscenu ribu bez glave posoliti i ostaviti par sati da se ocedi. Potrebni zacini po meni su beli i crni luk.sargarepa persun lovor i biber u zrnu.Ne smeta ni neka druga kombinacija zacina uvek bude dobro. Ocedjena riba pakuje se u ekspres lonac i poliva uljem i kombinuje sa zacinima red po red. Kad se pakovanje zavrsi doda se ulje da pokrije ribu santimeter dva i zatvori lonac. Kad lonac propisti vatru smanjiti na pola jedan i kuvati jedan sat ,moze i 45m i skinuti lonac sa vatre. Kad se lonac ohladi onda je najlakse da se prevrne u vecu tepsiju i riba spakuje u posude za u friz ili tegle, PRIJATNO.
Mezija:
dfghjhg
Po mom ukusu kad se slaze u lonac red ribe ,red ajvara....
zoran:
Koliko ti je pola jedan?
Ja to spremam drukcije,ne koristim ekspres lonac,vec serpu i kuvam 4h na najtisoj vatri.Od zacina beber crni u zrnu par cena belog luka i dve tri glavice crnog luka isecenog na cetvrtine,o dva tri lista lorbera.Najteze mi je da to posle slozim u tegle a da se ne raspadne.Normalno koristim krupnu morsku so.
djera:
Moj prijatelj inace alas sa Dunava to radi tako sto ribu slozi u vece tegle u koje moze da udje ruka pa u rernu. Pusle ih zatvara poklopcem a ispod poklopca stavi alu foliju. Zatvori tegle dok su jos tople jer se tako hermetizuju.
sale.m 79:
Ja nisam naiso na los recept samo sto ne valja uz rakiju.
Navigacija
[0] Indeks poruka
|