0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ima još jedan problem... Prošla verzija Waterways je radila na ploterima 3000 serije. Vide je bez problema.Poslednja verzija koja je izašla u januaru i ima izohipse i dubine se ne učitava. Uredjaj je prepoznaje ali na ploteru je samo osnovna garminova mapa.
Kao kupac SCGRoute i njihovih uredjaja da li imam pravo da besplatno nadogradim svoju mapu ovom novom za Dunav.Košta preko 200 evra. Oni nisu korektni jer su besplatno to dobili ili preuzeli sa sajtova drzavnih institucija.Sigurno nisu išli i merili dubine Dunava o svom trošku.
Ali i dalje SCG Route košta 100 evra. Pretpostavljam kako se osećaš što projekat u koji si mnogo uložio nije naišao na podršku.Ocigledno je da Garmin shvata da gubi trku kada su u pitanju mali nautičari. Besplatni programi i mape (koje su uzgred mnogo bolje) će osvojiti svet. Ako već i nisu. Njima ostaju velike kompanije i proizvodjači skupih jahti koji će to naplatiti kroz cenu samog plovila. Kao kad ti doktor preporuči lek od 5000 dinara a može isti takav ali deset puta jeftiniji da ti prepiše i na recept. Moze ali neće jer nema lične koristi :).Ja lično ću nabaviti tač monitor od 15 inča, mini komp i sebi napraviti ploter na kome će raditi i NRoute i OpenCPN. 3005 ide na pijacu a 3010 će postati rezervna opcija za navigaciju i dobar monitor za radar.Sto se automatskog rutiranja tiče mislim da će i OpenCPN ubrzo razviti i tu opciju. Automatski pilot je podržan kao i rutiranje. NRoute ima automatsko rutiranje ali nisam proveravao kako radi.
Ja lično ću nabaviti tač monitor od 15 inča, mini komp i sebi napraviti ploter na kome će raditi i NRoute i OpenCPN. 3005 ide na pijacu a 3010 će postati rezervna opcija za navigaciju i dobar monitor za radar.