Поред толико продавница резервних делова, у Србији није могуће купити зупчасти каиш и затезач за бродски мотор "Ford OMC 2.3L".
Дистрибутер "
Dayco" производа у Србији ово нема на стању, нити може прибавити зупчасти каиш "
Dayco 95014". О затезачу да и не причам...
Нашао сам овде две стварчице у Немачкој. Сет кошта
125,90€. (Слика бр. 1)
Сетих се да је на парче папира продавац бродског мотора записао Интернет адресу америчког предузећа које продаје резервне делове за све аутомобиле које су до данас конструисани. Скренуо је пажњу да је мотор "Ford OMC 2.3L" идентичан мотору који се убацивао у аутомобил "Ford Renger 2.3" и да ту могу наћи све резервне делове, уосталом пре пар година и он је поручивао сет за генералну.
Питао сам га зашто није поручио у Немачкој кад ту живи. Одговорио је да је Америка мноооого јефтинија.
Посетио сам страницу и уверио се да зупчасти каиш и затезач коштају само
18,50€. (Слика бр. 2)
Невероватна је разлика у цени. Наручио сам одмах 2 сета. (Слика бр. 3)
Поштарина износи
29,25€.
Комплетан рачун (2 зупчаста каиша, 2 затезача и поштарина) износи
66,29€.
Интернет страница:
www.rockauto.comПогледајте шта је "онлајн" продавница аутомобилских резервних делова. Имате све моделе икада произведене, укључујући и за аутомобиле са почетка 20. века. Имате делове и за "Ford T"!
Многи бродски мотори идентични су аутомобилским па се јефтини, а квалитетни делови могу наћи и за друге моделе.