Autor Tema: David Veliki - remont  (Pročitano 6940 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže broker975fx

• NF clan
  • *
    • David Veliki
  • Brod tip: mali rečni remorker
  • Dužina: 13
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
David Veliki - remont
« poslato: 10. April. 2017. / 09:35:24 »
Dok je brodic udaljen nekoliko metara od navoza gde ce ovih dana biti konacno izvucen malo na suvo, stavicu u ovoj temi jedan kratak pregled stvari koje su uradjene u ovoj vremesnoj masini. Neverovatno je kako vreme leti pa je ladja kod mene dobrih 5 godina, za to vreme nazalost nisam se za svoju dusu naplovio sa njim, na zalost brod je iako svakodnevno koriscen vise sluzio kao splav a paljen je uglavavmom samo kada se izlazilo da se nesto potegne i potera te nikako da uspem da ga konacno penzionisem. Sto se posla tice prvih dve godine prebaceno je podosta pontona, odsukano je nekoliko plovnih objekata, zaradjena kinta je naravno ubacena u brod. Ono sto sam siguran da vise to necu da radim, mnogo je neresenih vlasnickih problema oko stvari na reci, ne zna se cije je i sta je tako da mi to zaista vise ne treba.

Van mreže broker975fx

• NF clan
  • *
    • David Veliki
Odg: David Veliki - remont
« Odgovor #1 poslato: 10. April. 2017. / 23:12:50 »
Sasvim slucajno na jednoj fotki koju je Gremlin sa foruma objavio a vezana za nehat vlasnika broda StiXX video sam u uglu ovaj mali remorker i odmah se zaljubio u njega, to je bio neki mart 2011. Dobrih sest meseci je trajalo prekombinovanje finasija i onda u pravom casu uspevam lepo da prodam stari brod sto je bilo dovoljno da se prvi deo novca kao prva rata isplati vlasniku te do kraja te 2011 isplati punu cenu i postade vlasnik ovog oltajmera. Istorijat broda je poznat od sedesetih godina kada je kupljen za potrebe Mostogradnje, navodno uvezen je iz nemacke ali sem prvog upisa i brojeva pod kojima se vodio u Mostogradnji nemam nista od papira iz tog perioda. Brod je polovio pod imenom Srebrenica, orginalno je imao drvenu kabinu i kormilarnicu koja je nastradala prilikom jednog bliskog susreta sa barzom.

Stari vlasnik je napravio prvi korak u prepravljanju ovog brodica, osvezio je motor, ugradio mokri auspuh, postavio neki osnov u vidu spartanskog enterijera te je ovo bilo neko zateceno stanje

Van mreže broker975fx

• NF clan
  • *
    • David Veliki
« Odgovor #2 poslato: 10. April. 2017. / 23:20:15 »
Brod je sa Stenke, dovezan u vec poznu jesen u visnjicu u marinu Dunavac, kod Ake. U toj prvoj turi je napravljena prepravka na kabini jer je prvobitna varijanta za ulaz u potpalublje bila bas neprijatna. Pored ovog cupao i bacao stari enterijer, cupala se prastara elekro instalacija. Bilo je tu ko zna koliko sitnih poslica

Van mreže broker975fx

• NF clan
  • *
    • David Veliki
« Odgovor #3 poslato: 10. April. 2017. / 23:32:02 »
Kako je bivalo sve hladnije i hladnije ubacen je smederavac, radove sam nastavio i tokom najhladnijih dana uz zvuke pucketanja vatre, sam sam napravio ceo enterijer ali i ono sto se sa ovim poslovima preklapa, vodovod i razvlacenje  elektroinstalacija. Struju mi je finalizovao i povezao majstor Tihi

Van mreže broker975fx

• NF clan
  • *
    • David Veliki
« Odgovor #4 poslato: 10. April. 2017. / 23:39:38 »
Malo se plovilo a malo raduckalo a onda sam 2012 dobio dete  i onda uzgfds

Van mreže broker975fx

• NF clan
  • *
    • David Veliki
« Odgovor #5 poslato: 10. April. 2017. / 23:50:01 »
Nova tura radova usledila pocetkom 2014 posecena je i uklonjena zadnja kabina, kojoj sam ja dve godine pokusavao da nadjem svrhu. Odlucio sam da je skinem i tu dobijem slobodnu palubu. Imao sam ja tu dosta fiks ideja ali sam srecom odustao od toga. Patos napolju je poplocan WPC plocama posto mi se taj materijal odlicno pokazao planiram da sada isto tako uradim i prednju palubu.

Van mreže broker975fx

• NF clan
  • *
    • David Veliki
« Odgovor #6 poslato: 11. April. 2017. / 00:01:37 »
Sve u svemu svake godine se ponesto uradi, ove godine sam resio konacno problem sa akumulatorima, nabavljen je malo ozbiljniji solarni kontroler, punjac akumulator , battery monitor, ali ono glavno i najbitnije dolazi sada a to je vadjenje i utvrdjivanje stvarnog stanja. Realno je to trebalo da uradim jos pre pet godina. Za sada je u planu peskiranje, sanacija onog sto treba i ako treba, vadjenje starog bunara i pravljenje novog. Farbanje korita aza dalje cemo da vidimo.

Van mreže broker975fx

• NF clan
  • *
    • David Veliki
« Odgovor #7 poslato: 11. April. 2017. / 00:03:10 »
I pred pocetak radova jedna od danas na samo par metara od navoza

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
« Odgovor #8 poslato: 11. April. 2017. / 11:40:58 »
 rfcdvb

Van mreže vepar

• NF clan
  • *
    • Princeza
  • Brod tip: Celicni tabanas sa kabinom
  • Dužina: 9m
  • Marina: NERK Liman - Novi SAd
  • Osp: UMČ
« Odgovor #9 poslato: 16. April. 2017. / 20:14:14 »
Gledam ove slike i prisećam se svega kroz šta sam ja prošao prošle godine samo uvećano 2-3 puta! Mnoga ista rešenja smo primenili i ja sam koristio deking, Victron, ove godine sam i peskario ceo brod i farbao. Stresem se kada pomislim kolikim troškovima se sada izlažete! Ali neka sveće se to isplatiti kada zaplovite i počnete da uživate u plodovima svoga rada i truda!

Van mreže vepar

• NF clan
  • *
    • Princeza
  • Brod tip: Celicni tabanas sa kabinom
  • Dužina: 9m
  • Marina: NERK Liman - Novi SAd
« Odgovor #10 poslato: 16. April. 2017. / 20:22:01 »
I još jedan najdobronamerniji savet nemojte peskariti nadgrađe broda ako nije baš baš neophodno, ne mogu da vam objasnim kakav to haos pravi! prozore je skoro nemoguće zaštititi od peska a iz kabine sam izbacio 3 kofe peska od po 20l, koji je uleteo kroz zatvorene prozore i vrata! sve je puno peska i prašine svaki budžak, svaki ćošak, baš sve! A priča koju plasiraju proizvođači boja da poliuretanske farbe ne mogu da se mažu na neke druge koje nisu dvokomponentne je budalaština i marketinški trik da ti prodaju celu paletu svojih proizvoda! Svaka farba kada matira kroz dve tri godine se ne može podići ni jednim razređivačem, ni jednom bojom... Celu unutrašnjost broda nisam peskario već samo malo prešmirglao i naneo PU farbu, lepi i drži kao bog!

Van mreže broker975fx

• NF clan
  • *
    • David Veliki
« Odgovor #11 poslato: 16. April. 2017. / 21:47:36 »
Sto se peskiranja tice tu i imam nameru da radim samo podvodni deo i nadvodni do visine drvene grede, ovo iznad brusilica pa lagano. Ovde postoji jos jedna stvar sto je korito nitnovano pa postoje odredjana misljenja vezana za takva korita. Takodje nikako ne bi bilo dobro da pesak udje i nadje se na osovini i lezistima, gledacu da to kapitalno zastitim. Videcu ali prvo da ga konacno izvadim, stojim u redu za vadjenje, bilo nekih tehnickih problema sa majstorima pa me zakacili praznici. Sa druge strane nemam lezarinu a moju marinu sam zamrznuo tako da sam opusten. Po prognozi vremena nisam za sada puno izgubio posto vreme ne dozvoljava neki ozbiljniji rad

Van mreže Ljuba

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Samogradnja
  • Dužina: 10m
  • Marina: Gradska
« Odgovor #12 poslato: 16. April. 2017. / 23:08:28 »
Mene to po planu čeka iduće godine. Primetio sam da mi sa kabina tu i tamo odpada farba sama od sebe, onda pređem Locktite antirostom pa zamažem ali neće moći doveka tako zhgfvcdxs.
Za korito ne znam, deluje mi savim OK ali ajd ga znaj dok se ne izvadi, u svakom slučaju čeka me prvo pregled pa kako Bog da.

Zato pažljivo čitam kroz šta ste prolazili/prolazite, lakše se uči na tuđim greškama  cvbgfd.

Van mreže broker975fx

• NF clan
  • *
    • David Veliki

Van mreže djbtea

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Fjord gliser
  • Dužina: 6,10
« Odgovor #14 poslato: 25. April. 2017. / 16:36:05 »
P juhgfd juhgfd jhgf jhgfozdrav brate stari ali vrh ozbiljan plovni objekat BRODINA bravo

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika