Autor Tema: Šta mislite o ovome?  (Pročitano 667 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
Šta mislite o ovome?
« poslato: 10. Novembar. 2016. / 23:12:53 »

Van mreže Bora.ko

• NF clan
  • *
Odg: Šta mislite o ovome?
« Odgovor #1 poslato: 11. Novembar. 2016. / 22:51:43 »
Za pokretanje zamajca mora se angazovati odredjena kolicina energije koju zamajac akumulira. Akumulirana energija koju zamajac moze isporuciti, u svakom slucaju je manja od one utrosene za njegovo pokretanje. Prema tome ne vidim ovde nikakvu ustedu energije a pogotovo mogucnost da se elektricnom energijom snabdevaju veliki gradovi.
Ovde se radi o ne poznavanju Zakona o odrzanju energije koji kaze da se energija ne moze ni iz cega stvoriti niti se energija moze unistiti. Energija samo moze prelaziti iz jednog oblika u drugi oblik.
Ukolliko bi neko dokazima ponistio univerzalnost vazenja Zakona o odrzanju energije, verovatno bi dobio Nobelovu nagradi za fiziku.
Steta je sto ovakvim kreativnim ljudima nedostaje malo vise strucnog obrazovanja.

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
  • Brod tip: Kabinaš.....sad bez kabine 😂
  • Dužina: 8,5m
  • MMSI: 912790007
  • Osp: UMČ
« Odgovor #2 poslato: 12. Novembar. 2016. / 13:52:25 »
Boro, mislim da nisi razumeo poentu priče.
Koliko sam ja razumeo ovde se radi o uštedi na računu za struju t.j. isporučenu energiju. Loš mi je ton pa ne razumem šta priča ali sam shvatio da je rekao da iz mreže vuče 1,5kW a ovim "agregatom" uz pomoć zamajca izvlači 4kW. Znači koristi uređaje od 4kW a plaća distribuciji 1,5kW. O toj uštedi je reč.

Inače, ovo što si ti rekao, i ja potpisujem.

Van mreže joja

• NF clan
  • *
« Odgovor #3 poslato: 12. Novembar. 2016. / 19:19:14 »
Da..al da je ulozio mnogo para u agregate, to je sigurno.. dcfvb .Ona drva su malo visak ako ima varijantu da pravi visak struje..po meni..

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
  • Brod tip: Kabinaš.....sad bez kabine 😂
  • Dužina: 8,5m
  • MMSI: 912790007
  • Osp: UMČ
« Odgovor #4 poslato: 13. Novembar. 2016. / 05:23:58 »
Joja, koliko god da je uložio u agregate (a verovatno ih je nabavio na otpadu, liče na vojne), to će se vremenom isplatiti ako ih koristi.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika