Autor Tema: Teretnjakom iz Amerike  (Pročitano 685 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Todor

• Gost
Teretnjakom iz Amerike
« poslato: 15. Januar. 2017. / 00:57:39 »
Sledece godine putujem avionom preko bare i imam veliku zelju da se vratim u evropu brodom tacnije teretnim brodom koji najcesce prenosi kontenere  a ne kruzerom , freighter putovanja se nazivaju na engleskom ne znam kako se tacno prevodi na nas jezik. Gledao sam po internetu postoje agencije preko kojih mozes da rezervises kabinu , bude najvise 12 putnika najcesce dosta manje 2 -3 i clanovi posade , putovanje traje oko 8 dana i kosta oko 800$ sa 3 obroka dnevno.

Pitanje je da li postoji neko na forumu da je putovao u evropi ili za ameriku na ovaj nacin , zeleo bih da cujem to iskustvo!?

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt

Van mreže broker975fx

• NF clan
  • *
    • David Veliki
  • Brod tip: mali rečni remorker
  • Dužina: 13
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
Odg: Teretnjakom iz Amerike
« Odgovor #2 poslato: 15. Januar. 2017. / 13:01:53 »
A joj, konacno olaksavajuca tema, ne znam nikog niti sam cuo za to, ali stvarno dobro zvuci

Van mreže Ljuba

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Samogradnja
  • Dužina: 10m
  • Marina: Gradska
  • Osp: UMČ
« Odgovor #3 poslato: 21. Januar. 2017. / 16:03:20 »
Svojevremeno kada sam bio mlad i lud (a to je bilo davnooo), tamo negde 80-tih nađem se u Lisabonu. U luci upoznam naše mornare sa nekog teretnjaka, zapijemo se u bircuzu i posle par dana druženja predlože oni meni da isplovim s njima za San Francisko. Da pomažem kao "mali od palube", klopam šta i oni a kada stignemo prebaciće me preko crte a za dalje snađi se  cvbgfd.

To su ti trenutci koji mogu da odrede život, ja pozovem kući a majka histerično zakuka i šta ću, ostanem. Posle ukapiram da su oni to inače radili za $$$, onda je to moglo jer nije bilo današnje elektronike koja te odkrije kako god se sakrio.

Todor

• Gost
« Odgovor #4 poslato: 28. Januar. 2017. / 11:53:37 »
Da li se kajete sto niste uradili to ? 
Kako dobra prica i ja bih voleo tako nesto da dozivim ali valjda to je stvar srece  , i ja sam mlad i lud , ako se to moze tako reci i zeljan avanture ,  i to vreme pre da li zato sto vi stariji (bez uvrede)  pricate u superlativu ili je stvarno bilo opustenije nekako , ja se osecam kao da sam rodjen u pogresno vreme i da bih se dosta bolje uklopio u to vreme nego sad u ovo ''savremeno''.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika