Autor Tema: Preporucite neocigledna lepa mesta za sidro/vezivanje i plivanje do 30km od Bgd  (Pročitano 2648 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nidza

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Bora 3
  • Dužina: 9m
  Ima li neko da preporuci neka lepa mesta za sidrenje/vezivanje i kupanje, ne za pecanje, na Dunavu do maskimalno 20-30km uzvodno i nizvodno od Beograda, a koja nisu ocigledna na mapama? Znam da ovo obuhvata mozda i Belegiske ade i Grocku, ali bi bilo lepo da je i nesto izmedju tj. da se krace boravi u plovidbi kada je vikend u pitanju. Nizvodno da je npr dalje od Malih voda, a uzvodno da je dalje od Kineskog mosta. Lepo je i istrazivati, ali to cesto trazi vise vremena od jednog vikenda. Hvala.

zankiki

• Gost
Odg: Preporucite neocigledna lepa mesta za sidro/vezivanje i plivanje do 30km od Bgd
« Odgovor #1 poslato: 31. Avgust. 2016. / 08:27:56 »
Uzvodno od Kineskog mosta (ali malo uzvodno), mislim pre Balatona imaš ona dva ostrva, mislim da ih zovu Vojne bašte. Mi smo tamo stajali zadnji put kada smo bili u prolazu, u dunavcu parking, a na samom Dunavu lepa plaža za kupanje...

Van mreže Mezija

• NF clan
  • *
    • Mezija
  • Brod tip: samogradnja
  • Dužina: 7.50
  • Osp: UMČ
Odg: Preporucite neocigledna lepa mesta za sidro/vezivanje i plivanje do 30km od Bgd
« Odgovor #2 poslato: 31. Avgust. 2016. / 16:16:16 »
Ta ostrva su relativno mala a vikendom je guzva kao na Lidu. Dunav je napokon mirniji sad je kao stoje trebao da bude krajem juna.Preporuka je ipak otploviti do Banovaca npr.vec pomenuti liman na levoj obali 1195,1km.  Stize se za oko 3 sata od Zemuna  zavisi od plovila.Ovaj vikend nisam tamo tako da nece biti zauzeto nbvc .U Banovcima obavezno svratite u restoran Pustolov na osvezenje ili riblje specijalitete desna obala kilometar  pre crkve u Starim Banovcima to je odprilike 1192,5 km

Van mreže Nidza

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Bora 3
  • Dužina: 9m
« Odgovor #3 poslato: 01. Septembar. 2016. / 09:03:45 »
  Hvala za preporuke! Na ta dva ostrva sam dosta davno bio, tada nije bila guzva, ali davno je to bilo. Super je sto je rukavac pa nije na glavnom toku. Kad spavam na sidru na glavnom toku umeju malo da me izljuljaju one turisticke bele ladje bocnim talasima, nije da mi se otkacilo sidro, ali uvek mislim o tome pa nemirno spavam. Taj liman zvuci zanimljvio, ako ne bude zauzet  nbvc. To dobro zvuci i za kupanje, posto kazete da je voda mirnija.

Van mreže Mezija

• NF clan
  • *
    • Mezija
  • Brod tip: samogradnja
  • Dužina: 7.50
  • Osp: UMČ
« Odgovor #4 poslato: 01. Septembar. 2016. / 12:04:36 »
Mirnija je voda jedino ako se ulazi u vodu sa plaze postoji pojas sa velikim skoljkama zato pazljivo ulazite.
Ja se vezujem za obalu tako da se nesekiram dok spavam.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika