Autor Tema: Gde prenoćiti u okolini Beograda  (Pročitano 3325 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ivankoni

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Larson 254 Cabrio
  • Dužina: 8m
  • Marina: Vidra
  • Osp: UMČ
Gde prenoćiti u okolini Beograda
« poslato: 15. Avgust. 2016. / 14:41:23 »
Pozdrav!

Isplanirao bih prvo noćenje na čamcu koji sam kupio pre nekih mesec dana (krstaš oko 7,5 m dužine http://www.nautickiforum.rs/Forum/index.php?topic=1526.msg10342#msg10342 ). Pošto još uvek polako "upoznajem" svoje novo plovilo, odlučio sam da prvi put prenoćim na njemu, negde na reci. Noćenje u marini bih preskočio, jer je okolina preterano urbana. Sa druge strane, trenutno ne bih forsirao neku veću avanturu, pa mi ostaje kao varijanta "trougao": Belegiš - Male vode - Barička ada (Sava).

Voleo bih da čujem mišljenje članova foruma i vaša iskustva o ova 3 mesta, kao varijantama prenoćišta za jednu noć. Naravno, ukoliko postoji mogućnost negde "unutar" ovog trougla da se bez većeg rizika plovilo usidri ili veže za obalu tokom noći, bio bih zahvalan na predlogu.

Unapred hvala!

Van mreže Ljuba

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Samogradnja
  • Dužina: 10m
  • Marina: Gradska
Odg: Gde prenoćiti u okolini Beograda
« Odgovor #1 poslato: 15. Avgust. 2016. / 16:07:34 »
Gde ti je bliže a mogu da preporučim Male Vode za početak, tu je tok Dunava najsporiji, nema većih plovila da prolaze a ako se privežeš uz obalu pored neke čistine može i roštilj da padne.
Ako si privezan uz obalu obrati pažnju na noćne posetioce, pacove uglavnom. Ja most na pramcu zagradim sa jednim starim suncobranom tako da ne mogu da prođu mada je najbolja zaštita privezano kerče na pramcu  cvbgfd.
Takođe obavezno Raid spirale protiv komaraca, čaklja na dohvat ruke ako nešto u vodi zapne za plovilo a ne bi bilo loše i spustiti merdevine u vodu zlu ne trebalo, ako se upadne.
Spavanje na reci mi je najbolje, kući nikada ne legnem pre 1 a na reci već u 22h se svalim u krpe a ustanem taman za izlazak sunca.

Van mreže MoravskiLubenicar

• NF clan
  • *
    • NjunjaVunja
  • Brod tip: jedrilica
  • Dužina: 7m
  • Marina: Gradska Višnjica
« Odgovor #2 poslato: 17. Avgust. 2016. / 11:07:34 »
Male vode i Čakljanac su nam trenutno spavalište i uživamo u jezeru galebova.Ali Belegiška ada je nezamenljiva. Gde god spavali svuda će biti SUPER! Srećno!

Van mreže ivankoni

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Larson 254 Cabrio
  • Dužina: 8m
  • Marina: Vidra
« Odgovor #3 poslato: 22. Avgust. 2016. / 11:03:22 »
Hvala puno na savetima.

Belegiške ade smo ostavili za sledeću priliku, a ovaj put prenoćili smo na Malim vodama.

Prvo vezivanje nam je bilo na pola dužine rukavca. Taman što smo se opustili, kad je naspram nas na obali neki vredni traktorista počeo da radi nešto što je toliko nesnosno škripalo da smo morali da se premestimo. Tako smo došli skoro do kraja rukavca i tamo konačno uživali u prirodi i tišini.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika