Autor Tema: Udruženje nautičara  (Pročitano 2093 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milivoj

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Akvarius
  • Dužina: 9,70
Udruženje nautičara
« poslato: 07. Mart. 2016. / 00:50:39 »
Na portalu "moja ladja" postavljena je tema o potrebi osnivanja našeg udruženja, udruženja nautičara.
Tema nije nova, ali u prošlosti se nije uspelo sa tom idejom.

Šta mislite o tome, da li nam je tako nešto potrebno, i drugo, ako se i složimo za, da li smo mi u stanju da se organizujemo i napravimo tako nešto.  juhgfdertyh

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
Odg: Udruženje nautičara
« Odgovor #1 poslato: 07. Mart. 2016. / 01:46:15 »

Nije problem da se složimo da hoćemo udruženje i da hoćemo da plaćamo članarinu. Problem je da se složimo koja mu je svrha i da li je potrebno.

Udruženja se osnivaju sa nekim drugim ciljem a ne da se iskazuju nezadovoljstva zakonima i državom. To se radi u političkim partijama i na izborima.

U Beogradu postoji gomila nautičkih klubova i udruženja. Ona su osnivana da bi nautičari obezbedili ono osnovno što se nautike tiče. Bezbedan i jeftin vez, čuvarsku službu, organizovane registracije plovila, ugostiteljski objekat za okupljanje sa pristupačnim cenama...
4. Juli, Stenka, Nautičar i još puno drugih. Gomila ljudi na forumima su članovi nekog od tih klubova. Ta udruženja i klubovi imaju svrhu.
Ne vidim koju svrhu bi imalo udruženje gradjana "Moja ladja".
Koji je to zajednički interes oko koga bi se okupili članovi foruma?

Samo potegnuti pitanje oko osnivanja i tražiti da se ljudi izjašnjavaju a nemati tačan cilj, plan i statut je lupanje prazne slame. Priča, priče radi.

Ko može da navede zajedničke interese zbog kojih bi trebalo osnovati udruženje a da to nema veze sa politikom, da to već nije cilj nekog drugog udruženja gradjana, i da nije lična ambicija?

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
  • Brod tip: Kabinaš.....sad bez kabine 😂
  • Dužina: 8,5m
  • MMSI: 912790007
  • Osp: UMČ
Odg: Udruženje nautičara
« Odgovor #2 poslato: 07. Mart. 2016. / 07:02:41 »
U prvom pokušaju sam baš bio zainteresovan za tu ideju ali kako se priča odvijala video sam gde to vodi i naravno odustao sam od te priče. I sada mislim da se ništa ne postiže osim što bi neki članovi to doživeli kao ličnu afirmaciju. Sav posao tog udruženja sveo bi se na Beograd i Beograđane pa ne vidim svrhu ostalih da budu članovi, osim, naravno, članarine. Dule je već rekao koliko Beograd ima nautičkih klubova i koja je njihova svrha a ja bih dodao da postoji NAUTIČKI SAVEZ SRBIJE i da bolje pokušati oživeti taj savez jer ima veće inderencije od UG i može više postići a deluje na teritoriji cele Srbije.
Ja sam svoje mišljene rekao na forumu Moja ladja i ne bih više polemisao o tome.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika