Forum > Život na brodu

Agregat na brodu

<< < (3/8) > >>

Ljuba:

--- Citat: zoki novus  27. Decembar. 2015. / 22:04:40 ---To i ja znam ali Ljuba mozda zna nesto vise?

--- Kraj citata ---

Ima da se nađe po oglasima a video sam ga i na Bubnju (buvljak), polovni. Našao sam jedan za 550e ali se dvoumim, ipak je to polovno mada kod nas ni radi nego stoji za nedaj Bože. Kontaktirao sam i tog što donosi Kipor, kaže da ih jedno vreme nije bilo u Nemačkoj (ili bar tamo odakle ih vuklja). S druge strane pročitao sam da Kipor više ne ugrađuje Hondina rešenja jer su izgubili neki spor oko patenata.

Inače smatram da ga treba imati, možda ne neki tako skup ali svakako može zatrebati.

mesechar:
Pa ima ovih malih dvotaktnih od kilovat ili devetsto vati sad kostaju sedamdeset osamdeset ewra imaju i izvod 12volti..za nekoliko sati godisnje vise nego dobri..  Honde su vrh  ali drpe ti ga sa camca da se ubijes..

zankiki:

--- Citat: sceka  28. Decembar. 2015. / 09:56:49 ---Ja na mom camcu imam pokazivac punjenja a kako imam i Garmin 420s postavio sam i pokazivanje napona na njemu tako da imam podatak o punjenju (u vožnji) tako i podatak o stanju akumulatora kada stojim, takođe sam postavio alarm na 12.2V da me upozori da je akumulator prazan.
 juhgfd

--- Kraj citata ---

Šta ti je to pokazivač punjenja? Imam i ja voltmetar, i to je ok, ali me zanima kako da proverim snagu samog alternatora?
Recimo, ako alternator daje 20A, znači da za 2.5 sati napuni akumulator od 100A koji je prazan...

sceka:

--- Citat: zankiki  28. Decembar. 2015. / 12:54:51 ---Šta ti je to pokazivač punjenja? Imam i ja voltmetar, i to je ok, ali me zanima kako da proverim snagu samog alternatora?
Recimo, ako alternator daje 20A, znači da za 2.5 sati napuni akumulator od 100A koji je prazan...

--- Kraj citata ---

Pardon pogresno sam se izrazio - Voltmetar mi je ugradjen u camac tako da meri isto sto i Garmin, nema amperaze.

juhgfd

zankiki:
Ja imam i merač potrošnje u A, ali je pitanje kako proveriti kojom snagom alternator puni?
Na alternatorima za kola uglavnom piše 90A, 100A, 120A... Na ovom ne piše ništa.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju