|
Forum > Život na brodu
Mikrotalasna pećnica na brodu
<< < (2/3) > >>
zankiki:
Pa nećeš da kuvaš u njoj, nego da podgrevaš i slično... Ja je nemam, ali planiram nabaviti...
Dule:
Mi je u kući svakodnevno upotrebljavamo za podgrevanje mleka za Ivonu, ja često dodjem kasno i Sanja mi u mikrotalasnoj zagreje ručak... Ne vidim zašto bi to bilo štetno. Imali smo uvek jednu i na brodu. Pročitao sam tekst koji je linkovao Zorter. Ja tu ne vidim ništa što bi mikrotalasnu izdvojilo od ostalih aparata. Sve može biti štetno. Tv, fen, pegla...
zorter:
Ja sam nekoliko puta probao jela podgrejana u mikrotalasnoj (narocito hleb i druga testa) i uvek mi je to jelo imalo drukciji ukus. Imao sam zelju pre toga da je kupim ali posle probe raznih jela (narocito kad uzmem pljeskavicu a lepinja podgrejana u mikrotalasnoj) definitivno sam odustao od kupovine. Nekako mi nije prirodan nacin zagrevanja. Pored raznih zracenja (narocito mobilnih telefona) samo mi jos fali da i hranu zracenjem podgrevam. Uvek imam vremena da "normalno" podgrejem hranu a za to vreme pripremim salatu, postavim sto..... Mozda nisam u pravu, ali ipak taj uredjaj ne smatram ni zdravim ni nesto narocito funkcionalnim. Pre bih zapalio vatru na obali i skuvao ili podgrejao jelo nego upotrebio mikrotalasnu. Zdravije mi je upaliti plin ili rostilj i ispeci pljeskavicu nego da je pecem u mikrotalasnoj. pre bih napravio dvopek na ringli (pa i na plinu) nego da podgrevam hleb u mikrotalasnoj. Ja sam definitivno protiv mikrotalasne. Naravno, svako ima pravo drugog i misljenja i shvatanja i ne zelim da neko misli da mu to zameram. De gustibus non est disputandum sto rekose latini, pa ne bih ni ja.
sceka:
Ne zelim da ulazim u raspravu "mikrotalasna u domacinstvu, da ili ne", ovde je tema upotreba mikrotalasne na camcu i par zgodnih trikova. Skoro svi danasnji camci sa kabinom (stajacom, duzine camaca preko 25 stopa) imaju fabricki ugradjenu mikrotalasnu rernu. To nesto govori o njenoj prakticnosti jer ne verujem da je ugradjuju samo zbog lepote! Svakako da bi se i koristila treba i pretvarac na 220V a pozeljno je i agregat mada ona na camcu sluzi za podgrevanje a to traje od 15-ak sekundi do max. 3 minuta tako da je njena potrosnja zanemariva.
Druga je stvar koliko je ko koristi: ja je na camcu do sada nisam nikad upalio a kod kuce vrlo cesto nesto podgrejem. Recimo kada sam u zurbi ja uzmem recimo rostiljske kobasice, 3 minuta na najvecoj snazi i mogu da se jedu i po meni su sasvim OK ukusa (naravno da su bolje na rostilju ili tiganju, ali samo uporedite vreme i sta vam je sve potrebno za spremanje).
Slicno je i sa aparatima za kafu. Ima toliko razlicitih modela za razlicite vrste kafe da je to fantasticno ali opet bi bilo ljudi koji pju samo klasicnu tursku (srpsku) kafu i za sve druge nemaju razumevanja.
juhgfd
joja:
Ne samo sa broda vec i iz stana je treba izbaciti! Hrana iz nje je po vise osnova veoma opasna za zdravlje a samo izlaganje zracenju koje rasipa dokazano izaziva najteza obpljenja. Dobra je samo kao mamac za NATO avione kijuhzgtf
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
|