Autor Tema: Obrtomer  (Pročitano 3994 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
  • Osp: UMČ
Obrtomer
« poslato: 16. Septembar. 2013. / 22:29:34 »
Imam jedan mali problem pa me zanima da li ga jos neko ima ili da li je uspeo da ga resi.

Naime obrtomer je poceo da se cudno ponasa, prvo prikazuje tacan broj obrtaja pa onda pocne da pokazuje znatno vise, kad ga kucnem opet pokaze dobar broj, pa opet vise. Neki put pri kuckanju samog obrtomera zna da pokaze 3 do 4 razlicita broja obrtaja (uvek iznad stvarnog) pa opet pokaze tacan.

Posto je obrtomer analogni (sa kazaljkom) rekli su mi da je verovatno uslo malo vlage u njega pa zapinje kazaljka. Da li je to moguc uzrok. Napominjem da ga nikad niko nije niti skidao niti bilo sta drugo sa njim radio a motor savim lepo radi.

Van mreže Svaba

• NF clan
  • *
    • Orinda
  • Brod tip: Heck cruiser 8.35
Odg: Obrtomer
« Odgovor #1 poslato: 16. Septembar. 2013. / 22:41:36 »
Najverovatnije su ti dobro rekli  jhgfdfc

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #2 poslato: 16. Septembar. 2013. / 23:16:22 »
Znaci, mirise na novo, jer koliko znam te analogne instrumente nije bas uputno otvarati i popravljati.

Moracu da se na to naviknem jer bi u suprotnom morao da trazim identican instrument kako bi se uklopio u njegovo mesto a i sa ostalim uredjajima.  shgfasy

Van mreže Popaj

• NF clan
  • *
    • Popaj
  • Brod tip: Shetland
  • Dužina: 6,5m
« Odgovor #3 poslato: 16. Septembar. 2013. / 23:56:12 »
Zaboravio sam kako se zove onaj tip u Ruzveltovoj (valjda jos radi, davno sam bio), taksistima bazdari taksimetre. Meni je dva puta sredio obrtaljku jednom na kolima jednom na motociklu. Jedino sto ti imas problem, morao bi da skines i odneses. Ako ti radi preko sajle mozda te ona zeza. Ja licno sumljam da je vlaga.

Van mreže mesechar

• NF clan
  • *
    • za sada bez dobrog imena
  • Brod tip: shetland  760
  • Dužina: 7,6
« Odgovor #4 poslato: 17. Septembar. 2013. / 10:30:41 »
losa masa dovodi do skokova i poremecaja rada obrtomera . mozda bi bilo dobro da ti pogleda neko spojeve ili izvuce dodatnu masu za probu . Govorim ti iz sopstvenog iskustva meni je bila losa masa na onom konektoru koji povezuje motor sa instalacijom i imao sam povremeno skakanje instrumenta za temperaturu pritisak ulja i goriva ...u toku voznje bi se sve vrednosti dizale i same od sebe vracale...

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #5 poslato: 17. Septembar. 2013. / 10:56:26 »
@ Mesechar, i ja mislim da je to uzrok, jer je dovoljan lagani dodir po obrtomeru da skala (igla) poskoči, ostali instrumenti rade dobro bez tih skokova, tako da ću da probam da prvo skinem obrtomer i da proverim njegove veze. Hvala na odgovoru.  juhgfd

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika