Autor Tema: Letnja sezona 2015  (Pročitano 3348 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
  • Osp: UMČ
Letnja sezona 2015
« poslato: 20. Septembar. 2015. / 09:43:27 »
Za razliku od prosle 2014 godine ovo leto gospodnje 2015 je bilo fantasticno (mozda cak i malo vise toplo) za nauticku sezonu. Prosle godina nisam isplovio vise od 6 - 7 puta samo da bih potrosio gorivo a ove sezone, barem do sada sam isplovio vise od 30 puta.

Kako je, barem za mene, juce bio zadnji dan letnje sezone i kupanja u reci hteo sam da zapocnemo ovu temu da vidimo gde ste vi plovili i kakva ste iskustva vi imali a naravno i lepe fotografije koje ste snimili, da ovekovecimo ovo leto.

Sto se mene tice potvrdilo se moje pravilo da je Sava lepsa za kupanje (temperatura vode je bila do 31 C) ali i za ljuljanje od silnih camaca i buke motora, dok je Dunav bio prelep, topao (cak do 28 C), i za miran dan za vodi u tisini, savrsen.

Par slika ide uskoro!

juhgfd

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
Odg: Letnja sezona 2015
« Odgovor #1 poslato: 20. Septembar. 2015. / 18:37:38 »
Evo i nekih slika:

Van mreže zoki novus

• NF clan
  • *
  • Navika ili lep gest "ulovio pa pustio-ne postoji"
    • NEMO
  • Brod tip: Carver
  • Dužina: 10m
« Odgovor #2 poslato: 20. Septembar. 2015. / 19:08:25 »
A za kupanje od tise nema bolje...

Van mreže Hogar

• NF clan
  • *
    • Hogar Strasni
  • Brod tip: Djena ship,''Hrabri''
  • Dužina: 11 m
« Odgovor #3 poslato: 21. Septembar. 2015. / 10:46:06 »
Pazi kad Bosiljka kulira  tfrdx

zankiki

• Gost
« Odgovor #4 poslato: 21. Septembar. 2015. / 20:13:56 »
Meni se ovakva nautička godina neće skoro ponoviti, pre svega zbog obaveza.
Kao što kolega reče, u nekim momentima mi je dolazilo da kažem "hoće li više zahladiti", ali sam se uvek spremno ujeo za jezik - neka je toplo, čim zazimi žalićemo za ovim.

Pod kobilicom oko 1500km, između 50-60 noći prespavanih na brodu. Sezona kupanja mi se završava kad Dunav padne ispod 16 stepeni, tako da ni to još nije gotovo. Webasto ugrađen ovih dana, planiramo biti na Dunavu dokle god možemo. Kad mojim postane previše hladno, onda idem sam da pecam.

Išli smo do Đerdapa, plovili Dunavom, Tisom... Svaki vikend od petka do nedelje na vodi, sem kad je baš loše vreme, a ove godine je baš služilo. Svuda je bilo lepo. Upoznali razne ljude sa raznih foruma. Upoznali i neke van foruma. Sa nekim se sada družimo i van "nautičarske" priče. Krajem prošle godine se ponovili brodom koji nas je dobro služio. Početak sezone (do 1 juna), smo zbog radova na brodu promašili, ali smo kasnije žestoko nadoknadili.

Sve u svemu, nek naredna bude 70% ove i biću prezadovoljan.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika