Autor Tema: Hitno potrebne veće šiklje sa jačim motorom za pomoć Obrenovcu  (Pročitano 4096 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže broker975fx

• NF clan
  • *
    • David Veliki
  • Brod tip: mali rečni remorker
  • Dužina: 13
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
Potrebne veće šiklje sa jačim motorima za Obrenovac. Zborno mesto je u Jakovu.

Ko ne može samostalno, nek se javi na 063 30 63 19 Boletu (šlep služba).

Van mreže zorter

• NF tim
  • *
    • Zorter
  • Brod tip: Kabinaš.....sad bez kabine 😂
  • Dužina: 8,5m
  • MMSI: 912790007
  • Osp: UMČ
Odg: Hitno potrebne veće šiklje sa jačim motorom za pomoć Obrenovcu
« Odgovor #1 poslato: 17. Maj. 2014. / 14:17:24 »
Vodite računa ako idete sa svojim čamcima. Samo polako, bez žurbe. Puno je potopljenih automobila koji se ne vide pa su mnogi udarali motorima u krovove istih.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
« Odgovor #2 poslato: 18. Maj. 2014. / 14:01:19 »
Kada se kaze da je nesto hitno potrebno i kada se pozivaju ljudi to treba uraditi ozbiljnije.
Navesti ko je uputio poziv, kome ljudi tamo da se jave, ko ih ocekuje, sta ce raditi...
Ovako pausalno je samo stvaranje haosa a njega ima i previse.
Bar mi mozemo realno sagledati stvari...
Najlakse je potovariti camac i uputiti se u nepoznato. Da bi akcija spasavanja imala efekta tu mora da postoji jaka logistika.
Veza centra sa svakim plovilom, ljudi koji poznaju teren na svakom plovilu, obezbedjeno gorivo i medicinska sluzba.
...

Van mreže pingvin44

• NF clan
  • *
    • BG 969C
  • Brod tip: Šiklja
  • Dužina: 5,90
« Odgovor #3 poslato: 18. Maj. 2014. / 15:10:07 »
U Obrenovcu koliko mi kazu ljudi iz gss-a vise camci ne mogu da idu. Sad rade kamioni i ostala vozila koja mogu da prodju.
Cela akcija i jeste bila takva, imam camac, javio se gssu, oni mi poslali parking servis, celu noc smo prevozili ljude sikljom, gorivo je stiglo u pola noci ne znam odakle. Drzava se pojavila juce ujutru. U toku noci ljudi su evakuisani samo uz pomoc nas civila, rusa i pojediacnih kajakasa koji su raznosili hranu i vodu a i ljude koliko su mogli kajacima.

Van mreže Ika

• NF clan
  • *
  • Brod tip: Ika-design-zetovo vlasništvo
« Odgovor #4 poslato: 18. Maj. 2014. / 16:09:25 »
Dule,nije to baš tako jednostavno.Organizovati sve tako kako si naveo traži vreme,a vremena nije bilo.
Onako kako je poziv upućen je dovoljno da oni koji su imali želju da ustupe čamce reaguju.Dovoljno je bilo pozvati onog koji je takav zahtev uputio.
A u haosu spasiti stotine ljudi je ipak bolje nego nijednog u čekanju organizovanosti. To pokazuje i ovo što pingvin napisa:.

Drzava se pojavila juce ujutru. U toku noci ljudi su evakuisani samo uz pomoc nas civila, rusa i pojediacnih kajakasa koji su raznosili hranu i vodu a i ljude koliko su mogli kajacima.

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
« Odgovor #5 poslato: 18. Maj. 2014. / 17:22:49 »
GSS je vrlo organizovana ekipa. To je u redu i pozdravljam.
Ali ono ... potovaris camac i krenes u Obrenovac sa zeljom da pomognes pa te policija vrati... to nikako ne treba raditi.

Van mreže pingvin44

• NF clan
  • *
    • BG 969C
  • Brod tip: Šiklja
  • Dužina: 5,90
« Odgovor #6 poslato: 18. Maj. 2014. / 17:37:30 »
GSS je sjajna ekipa momaka voljnih da rade ali opet bez neophodne tehnike i organizacije
To sam i sam video. Dvojica su sa mnom, bez radio stanice bili celu noć. Skakali u vodu bez neoprenskih odela. Sjajno je što je masa ljudi krenula za Obrenovac sa čamcima i motorima jer da nije bilo njih hiljade ljudi bi ostalo tamo zarobljeni bez hrane i vode.
Posebno hvala Rusima koji su sa svojom tehnikom radíli satima bez stajanja, na smenu i izvukli gomile ljudi.

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika