Forum > Brodska kuhinja

Riblja corba

(1/2) > >>

sale.m 79:
                                                       Njeno velicanstvo Alaska riblja corba
Kako se kuva riblja corba i sta je sve potrebno za dobru riblju corbu za deset  do petnaest osoba.
Glavica crnog luka sitno iseckana
Sargarepa jedna secena tanko na kolutice
malo vode i ulja i tiho dinstanje da luk ne zagori.
U posebnu posudu razmutiti dva zacina od Aleve za riblju corbu u 4l tople vode i tu dodati zacine.
kesica bibera u zrnu .3 lista lolbera ,ljuta po zelji,jelovna kasika secera,i veza uvezana persun celer paskanatat
jedan veci oljusteni paradajz iseckan na kockice.
Kad je luk izdinstan zaprzitisa alevom paprikom jedna jelovna i odmah sipati pripremljenu posudu sa zacinima
Sad je potrebna jaca vatra da sastav pocne da vri oko 45minuta.
Riba koju smo pripremili predhodno mora da sadrzi sledece vrste.Som glava i rep,Saran glava i rep,Deverika
u komadima Smudj isto i bela riba sem Babuske.Pozeljno je imati Protvisa I Bandara.
Riblje glave odvojiti posebno.
Izvaditi zacinsko bilje pre ubacivanja ribe.
U vec uvrelu sadrzinu sipati jelovnu kasiku zacina c i malo soli i staviti glave da se kuvaju.
Posle 10 minuta staviti ribu i sipati litar kiselijeg vina.Nakon deset minuta probati ukus na slano i ljuto i
dodati ako nesto fali.Kuvati jos 10 minuta i skroz stisati vatru.Zaboravih kad sipate vino ako vam fali kol
icina vode dodajte.Najbolje tople.Kad se uhvati pokorica mozete da krenete sa jelom i prijatno.

Misha D:
mudro zboris

deda:
Ajmo strucnjaci vase recepte na sunce !

zoki novus:
Ja bi se slozio sa Saletom da je alevin dodatak sa corbu najbolji!
E sad neko voli to sto je u kesici da stavlja u refuzu....
Jedino sto ja svaku vrstu glave(sem od soma al preko 5kg)i repa u corbi ne odobravam ni po jednom osnovu!
I corba bez stuke je ko tiganj bez drske da ne koristim neko drugo poredjenje.....

Popaj:
Meni je sve jedno samo da je vruća !

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju