Autor Tema: Sajam nautike, lova i ribolova  (Pročitano 13460 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže maverick

• Urednik
  • *
  • http://pecaros-os.com/index.php
    • maverick
  • Brod tip: tiger shark yamaha 25 4t
  • Dužina: 4.3
Odg: Sajam nautike, lova i ribolova
« Odgovor #15 poslato: 28. Mart. 2014. / 23:44:36 »
To su kolege iz Hr...a meni na sajmu jedino upade u oko onaj prljavi narval i ona titina rola...no isli smo iz nekih drugih razloga...tam i nazad 400 km...

Miljan

• Gost
« Odgovor #16 poslato: 28. Mart. 2014. / 23:49:30 »
Ma ljudi.... pa bice bolje jednog dana.

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
  • Osp: UMČ
« Odgovor #17 poslato: 29. Mart. 2014. / 15:14:24 »
Da se i ja prikljucim opisu sajma nautike. Danas sam ga obisao i moji utisci su sledeci:

- U odnosu na ranije godine nije bilo vecih camaca (krstasa)
- Dosta izlozenih eksponata su bili polovni camci (skoro svi gliseri i krstasi)
- Pratece opreme za camce je bilo malo
- Od noviteta (za mene) je bilo na standu GARMIN-a i na standu GOGA NAUTICA, SEADOO SPARK skuteri za vodu
- Lovom se ne bavim ali su mi se svidele puske, nozevi i oprema

Sve u svemu nista specijalno ali bolje nesto nego nista.

A sada nesto sto mi se zaista svidelo:

Van mreže Dule

• NF tim
  • *
    • DIVAS
  • Brod tip: RML
  • Dužina: 19,5 m
  • Osp: Skipper 100 bt
« Odgovor #18 poslato: 29. Mart. 2014. / 15:46:23 »
Da li se makete prodju?

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #19 poslato: 29. Mart. 2014. / 16:03:33 »
Prodaju. Koliko mi je receno topovnjaca je 1,200 EUR. Inace to su stare makete koje se restaurirane.

Van mreže deda

• NF tim
  • *
« Odgovor #20 poslato: 29. Mart. 2014. / 18:44:14 »
Ovoga puta bolje su prosli lovci i ribolovci ! Jedino sto valja je.....................

Van mreže deda

• NF tim
  • *
« Odgovor #21 poslato: 29. Mart. 2014. / 18:50:14 »
Izvinjavam se Peri Garminu !! Jedini pravi noviteti kod njega !!

Miljan

• Gost
« Odgovor #22 poslato: 29. Mart. 2014. / 19:33:27 »
Citam i ne mogu da verujem. Pa vi bre kao da niste znali da ce ovako biti. A da su dosla svetska imena bilo bi sto li su dosli kad ovo nema ko da kupi. Ljudima nikako ugoditi.

Van mreže arsa

• NF clan
  • *
  • Brod tip: salveta
« Odgovor #23 poslato: 29. Mart. 2014. / 20:35:20 »
Citam i ne mogu da verujem. Pa vi bre kao da niste znali da ce ovako biti. A da su dosla svetska imena bilo bi sto li su dosli kad ovo nema ko da kupi. Ljudima nikako ugoditi.

To da li nema koj da kupi, to bi videli.

Srbija je zemlja kontrasta.

A da su se organizatori sajma udostojili da smanje cenu zakupa izložbenog prostora bar za domaće proizvođače plovila i opreme, sigurno bi bilo bolje a posećenost veća iz godine u godinu.

Ovako. Sve je isto ko i ranije... (pa i malo gore). 

Van mreže sceka

• NF tim
  • *
« Odgovor #24 poslato: 30. Mart. 2014. / 08:41:18 »
Moram da se slozim sa Arsom. U Srbiji ima kupaca (ne puno ali odredjen broj) za camce do 35 stopa, ima i za preko tih velicina ali njih je malo i to ne drze ovde. U Srbiji je prosle godine prijavljeno 19.000 ljudi sa primanjima preko 3x prosecne plate. Od tog broja odbacite recimo 4/5 da su ljudi sa primanjima do 5.000 Eura mesecno, jer to sigurno nisu bogati ljudi koji mogu sebi dozvoliti imanje camca od 35 stopa i njegovo odrzavanje (to je plata jednog inzenjera na zapadu a on svakako nije bogat covek tamo). Znaci ostaje oko 4.000 ljudi sa znacajnim primanjima, recimo da od njih 2/3 ne intresuje nautika opet ostaje oko 1,500 ljudi koji su u stanju da kupe te vece i luksuznije camce, a to za nase trziste nije bas zanemarljiv broj. Da ne ulazimo u temu koliki je jos broj neprijavljenih a koji zaradjuju nego evo samo zvanicna statistika.

Svrha sajma je i promocija nautike i svakako da bi bilo lepo da je bilo kao i ranijih godina par tih, da ih nazovem srednjih velicina, krstasa koji se ipak prodaju kod nas. Sa promocijom toga bi se postiglo i da se i banke zainteresuju da daju povoljnije kredite, lizinge, proizvodjaci i zastupnici opreme bi se vise udruzivali i postiglo bi se nesto u oblasti nautike.

Na primer zasto kod nas ne postoji propis da dozvola nije potrebna za camce do 5 metara i do 15 ks motora? Time bi se omogucilo da ljudi vise rentiraju camce jer sada ko ima dozvolu taj u vecini slucajeva i ima neki camac a ko nema nema ni mogucnosti da ga koristi! Sve zemlje to imaju!

Pogledajte malo po Beogradu koliki je broj malih krstasa oko 25 - 27 stopa ili glisera. Siguran sam da ih ima vise stotina, razlicitih godista od novih do starijih od 20 godina. Garantujem da svaki od njihovh vlasnika ima zelju za vecim camcem, e tu dolazi sajam sa svojom ponudom.

Bogatiji i raznovrsniji sajam bi privukao i vise paznje i turistickih organizacija pa se ne bi desilo da Nauticko selo u Boljevcima bude jedino mesto u okolini Beograda gde se moze otploviti i prenociti u nekoj marini!

Kaze se nema para, nema posla, beda i jad. Ma tacno je to sve ali je najgore kad je covek siromasan i u svojoj glavi. Prisetite se dela pesme Mike Antica:

"Mornari se, u stvari, ne rađaju.
Postaju od svoje mašte najzlatnije."

Zasto da ne pogledam i jednog lepog krstasa od 35 stopa. Kako je uradjen unutra, koju sve opremu ima, kako je izveden neki brodski sistem na njemu .... Nemam para da ga kupim, nemam para ni da kupim camac kao moj nov, nego mogu da kupim polovan, ali pustite me da mastam, mozda cu jednog dana imate para. Ako nista drugo to postavim kao jedan od ciljeva svog zivota i stremim ka njemu, pa ako uspem dobro je a ako ne uspem dobro je i to bar sam imao neki cilj!

juhgfd

Korisni linkovi

Vodostaj

Novo na forumu

Plovila članova foruma

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

Tehnonautika