|
Forum > Život na brodu
Plovidba noću
<< < (2/5) > >>
Dule:
Cena je 139 evra. Adresa... to ce Sceka jer je on kupovao.
Popaj:
Da li je uvecanje od 5X digitalno ili opticko? Tj. da li se zna kolika je optika? Na jednom od linkova koje je Sceka postavio video sam Optus 5x50 sa cenom od 119 evra. Mislim da je pristojna cena, ukoliko je dobar. Na sta treba obratiti paznju. Na koje karakteristike.
sceka:
Ovako: Cena je 139EUR, nabavio sam ih preko LIDL Online shop-a u Nemackoj. Najbolje cene za skoro sve proizvode koje zelite da kupite u Nemackoj potrazite na http://www.idealo.de/ ili u Austriji na http://www.idealo.at/ .
Ne znam da li je to opticko ili digitalno uvecanje 5x (mislim da je opticko) ali se slika projektuje na mali ekran unutar kamere sa jako osetljivog video chip-a. Ima ugradjenu IC lampu za posmatranje (osvetljavanje) u totalnom mraku. Vreme trajanja baterija (2 x AA) je 2 ili 2,5 sata u zavisnosti da li koristite IC osvetljenje. Durbin ima 2 podesavanja i to ostrine na prednjem delu i vase dioptrije na zadnjem delu.
Ono sto sam ja trazio je da uredjaj ima AV izlaz kako bi ga prikljucio na mali TV i time postigao bolju i vecu sliku od one na samoj kamer a usput i oslobodio ruke zbog upravljanja camcem. Moj sistem je na slici dole ali na zalost camac mi je jos na suvom pa pre Maja necu moci da ga probam na reci ali cu pokusati da snimim kako to izgleda u kucnim uslovima (ili napolju).
zorter:
U kucnim uslovima neces nista dobiti, a i napolju neces imalti realnu sliku sta ces videti s camca. Otidji na obalu reke i tamo probaj. Jedino tako ces videti koliko daleko i jasno mozes da vidis. Da li ima odbljeska ili apsorpcije na vodi. U stvari, sve vrline ili mane. Meni se cini da je ovo prava stvar a i cena nije velika (pretpostavljam da je za ceo komplet sa slike).
sceka:
@Zorteru, cena je samo za nocnu kameru. LCD TV sam imao od ranije (mogu da se nadju polovni na KP, trenutno se prodaje jedan, nov, za 60EUR).
Sto se tice probe na reci, bez camca, to mi je malo teze izvesti u Beogradu, jer tamo gde ja mogu da pridjem reci je dosta osvetljeno a gde je neosvetljeno da ti iskreno kazem nesto mi se i ne prilazi. zhgfvcdxs
Inace ovaj durbin ima da se kupi i u SVB-u i tamo kosta 149,90 EUR.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
|